Vervuiling op een stokje

Om mensen te inspireren bewuster om te gaan met afval, zetten deze kunstenaars verontreinigde watermonsters om in bevroren ‘lekkernijen’.donderdag 14 juni 2018

Door Daisy Chung
Foto's Van Zheng Yu-Ti
National Geographic staat de hele maand juni in het teken van #STOPMETPLASTIC. Zo vestigen we de aandacht op de plasticsoep in oceanen en het overmatige gebruik van wegwerpplastic. Lees meer over wat jijzelf kunt doen om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen.

Eén likje aan een van deze ‘lekkernijen’ en je zou direct sigarettenpeuken proeven, of olie, druipend afval, een hoop plastic en andere onsmakelijke, verontreinigende stoffen. Drie kunststudenten gingen honderd plekken in Taiwan af om watermonsters te verzamelen en in te vriezen. Hong Yi-chen, Guo Yi-hui en Zheng Yu-ti vragen met hun werk aandacht voor watervervuiling en willen mensen inspireren bewuster om te gaan met afval.

Lees meer