National Geographic staat de hele maand juni in het teken van #STOPMETPLASTIC. Zo vestigen we de aandacht op de plasticsoep in oceanen en het overmatige gebruik van wegwerpplastic. Lees meer over wat jijzelf kunt doen om het gebruik van wegwerpplastic te verminderen.

Eén likje aan een van deze ‘lekkernijen’ en je zou direct sigarettenpeuken proeven, of olie, druipend afval, een hoop plastic en andere onsmakelijke, verontreinigende stoffen. Drie kunststudenten gingen honderd plekken in Taiwan af om watermonsters te verzamelen en in te vriezen. Hong Yi-chen, Guo Yi-hui en Zheng Yu-ti vragen met hun werk aandacht voor watervervuiling en willen mensen inspireren bewuster om te gaan met afval.

BEEK XINDIAN Tyfoons laten een spoor van sediment en puin achter Ook wordt het water vervuild door vogelpoep
BEEK XINDIAN: Tyfoons laten een spoor van sediment en puin achter. Ook wordt het water vervuild door vogelpoep.
Zheng Yu-ti

KANAAL IN BANQIAO Het bijna zwarte water van dit kanaal vervuild met sediment en olie ligt achter de universiteit van de kunstenaars in het dichtbevolkte New Taipei City
KANAAL IN BANQIAO: Het bijna zwarte water van dit kanaal, vervuild met sediment en olie, ligt achter de universiteit van de kunstenaars in het dichtbevolkte New Taipei City.
Zheng Yu-ti
DE GEUL IN SHILIN Zowel voedselresten van garnalen en mossels als resten van bakolie vervuilen de geul van een van Taiwans grootste nachtmarkten
DE GEUL IN SHILIN: Zowel voedselresten van garnalen en mossels als resten van bakolie vervuilen de geul van een van Taiwans grootste nachtmarkten.
Zheng Yu-ti
DE GEUL IN ZHONGLI Marktgangers dumpen hier hun plastic rietjes met olie besmeurd vuilnis en voedselverpakkingen
DE GEUL IN ZHONGLI: Marktgangers dumpen hier hun plastic rietjes, met olie besmeurd vuilnis en voedselverpakkingen.
Zheng Yu-ti
HAVEN KEELUNG Olievervuiling door schepen bederft het water van een belangrijke haven in Noord Taiwan Verder werden hier sigarettenas en uitgekauwde betelnoten gevonden
HAVEN KEELUNG: Olievervuiling door schepen bederft het water van een belangrijke haven in Noord- Taiwan. Verder werden hier sigarettenas en uitgekauwde betelnoten gevonden.
Zheng Yu-ti
SANCHONGPARK Roze eieren en donkere huisjes van twee invasieve soorten appelslak schadelijk voor waterplanten werden opgevist uit het beekje in dit park
SANCHONG-PARK: Roze eieren en donkere huisjes van twee invasieve soorten appelslak, schadelijk voor waterplanten, werden opgevist uit het beekje in dit park.
Zheng Yu-ti