In het kader van de www.week interviewen we een aantal ware internetpioniers. Hoe zijn zij in aanraking gekomen met het internet? En wat vinden zij van het internet zoals het nu is?

We spreken onder andere met Nina Storms. Deze ondernemer richtte in 1995 World Online op, waarvan ze de grootste internetprovider van Europa wilde maken. In korte tijd werd World Online het symbool van de Nieuwe Economie. Op vrijdag 17 maart 2000 ging het bedrijf naar de beurs en steeg het enorm snel in waarde. Later richtte Storms de investeringsmaatschappij Renessence Ventures op en het bedrijf LaDot, de laatste samen met Eric Tolsma.

“We released the beast.” De opkomst van het internet ging gepaard met veel leuke, belangrijke en sociale dingen. Maar, er zat ook een keerzijde aan: privacy-issues en desinformatie zorgen ervoor dat we het internet niet compleet meer kunnen vertrouwen. In de video geeft Storms de oplossing hiertegen en legt ze uit hoe een avatar in de toekomst ons leven zou moeten veranderen.

Tijdens de www.week, die duurt van 27 januari tot en met 3 februari gaat National Geographic op tv en online op een ‘trip down memory lane’ waarin de beginfase van het internet wordt herbeleefd. Ook nemen we een kijkje in de toekomst. Gaan we computers met ons brein besturen?

Bekijk hier het interview met Marleen Stikker

Bekijk hier het interview met Bas Verhart

Bekijk hier het interview met Jeroen Lemaire