Wildlife Film Festival Rotterdam 2021

Van de Braziliaanse kust tot aan de Afrikaanse wildernis en verder. Op het Wildlife Film Festival in Rotterdam worden de meest spectaculaire, ontroerende en prachtige natuurfilms vertoond. Erbij zijn? We geven kaarten weg! Lees snel verder.

Flamingo's aan de Braziliaanse kust. Beeld uit de documentaire 'Blue Brazil'. 

Foto door Christian Dimitrius
Door National Geographic Redactie
Gepubliceerd 18 okt. 2021 10:57 CEST

Elke herfst vindt het Wildlife Film Festival (WFFR) plaats in Rotterdam. Ook dit najaar bekijk je tijdens het meerdaagse festivals de meest spectaculaire wildlife documentaires. Dit jaar is het festival weer fysiek bij te wonen in Cinerama Rotterdam van 26 tot 31 oktober, óf online van 25 oktober tot en met 7 november

National Geographic heeft een bijdrage geleverd aan het creëeren van twee prachtige documentaires. Op het Wildlife Film Festival in Rotterdam worden onder anderen Blue Brazil van filmmaker Christian Dimitrius en Leopard Legacy van Nederlandse filmmakers Wil en Lianne Steenkamp vertoond. 

Een stil uit de documentaire Blue Brazil.

Foto door Christian Dimitrius

BLUE BRAZIL - CHRISTIAN DIMITRIUS - BRAZILIË

De Braziliaanse kust, die zich uitstrekt over 4.000 mijl, heeft een rijke biodiversiteit en biedt indrukwekkende ontmoetingen en verrassingen.

Als de zon opkomt, zien zeeschildpadbaby's voor het eerst het licht en gaan, volgens hun instinct, naar de zee om een ​​lange en uitdagende reis te beginnen in hun eindeloze strijd om te overleven. In de koraalriffen vinden ze beschutting, voedsel en zijn ze getuige van de merkwaardige relaties tussen een grote verscheidenheid aan mariene soorten. 

De natuur aan de kust van Brazilië wordt geregeerd door een complexe wirwar van banden en natuurlijke elementen. Getijdenbewegingen leggen de regels op in verschillende omgevingen, maar in de uithoeken van de kust van Maranhão, waar de variatie in waterhoogte het grootst is ter wereld, staat een andere soort schildpad voor een pijnlijke reis op zoek naar water: de Maranhão Slider.

Een stil uit de documentaire 'Blue Brazil'.

Foto door Christian Dimitrius

De getijdenpoelen zijn echte kwekerijen en heiligdommen voor verschillende mariene soorten. De getijden dansen en zorgen voor een geweldig spektakel: de gevaarlijke oversteek van Red Mangrove Crabs.

In het uitgestrekte blauw zal de kleine zeeschildpadbaby enorme waterdieren tegenkomen, zoals de indrukwekkende bultruggen die arriveren in de warme en kalme wateren van de noordoostelijke regio om zich voort te planten en hun kalveren groot te brengen. Mannelijke bultruggen vechten om de aandacht van vrouwtjes in epische en opwindende ontmoetingen.

Naast de Braziliaanse kustgebieden en wateren is de ook de lucht boeiend. Verbluffende luchtballetvoorstellingen en ongelooflijke luchtgevechten vinden plaats, wanneer soorten zoals Boobies, Tropicbirds en Frigatebirds, de gevreesde piratenvogels, vechten om voedsel.

De babyschildpadden zullen tijdens hun levensreis getuige zijn van allerlei soorten wonderen: van spinnerdolfijnen die echte acrobaten van de oceanen zijn tot lichtgevende soorten die de nachtelijke wateren van een van de gevaarlijkste eilanden ter wereld verlichten.

Benieuwd naar deze documentaire? Bekijk hier de trailer.

Moeder luipaard en haar pasgeboren welpen - een stil uit de documentaire 'Leopard Legacy'. 

 

Foto door Will en Lianne Steenkamp

LEOPARD LEGACY - WILL EN LIANNE STEENKAMP - ZUID-AFRIKA

De film volgt een moedig en toegewijd moeder luipaard en haar twee pasgeboren welpen tijdens hun uitdagingen in de Afrikaanse wildernis. Van levensbedreigende ontmoetingen met hyena's, bavianen en andere luipaarden, tot opmerkelijke triomfen van hun meest spectaculaire jachten. Een intiem verhaal over wat er werkelijk gebeurt in het fascinerende leven van deze twee generaties gracieuze grote katten. Een inspirerend waargebeurd verhaal getoond aan de hand van betoverende cinematografie en aangrijpende dramatische momenten.

Benieuwd naar deze documentaire? Bekijk hier de trailer.

Moederluipaard in de aanval - een stil uit de documentaire 'Leopard Legacy'.

Foto door Will en Lianne Steenkamp

Wil jij erbij zijn?

National Geographic geeft kaarten weg voor dit bijzondere evenement! We mogen tickets weggeven voor Leopard Legacy en Blue Brazil. Doe mee en maak kans! 

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Dieren
Pandagekte: een korte geschiedenis
Dieren
Hello, Goodbye: dieren op Schiphol
Dieren
Waarom hebben deze apen een groot kleurig achterste?
Dieren
Nog nooit zagen we de kop van een tyrannosaurus zo goed
Dieren
Hackende stropers: de gevaren van het tracken van wildlife

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.