Tijdens het begin van de herfst de herfst equinox verzamelen neodruden en Arthuriaanse vrienden zich bij Stonehenge om rituelen uit te voeren Tot het begin van het nieuwe millennium was de toegang tot het monument zelf ten strengste verboden Na lange veldslagen wordt de toegang tot het monument nu verleend tijdens de winter en zomerzonnewende en de lente en herfstnachtevening

De herfst-equinox of herfstnachtevening, die de overgang van zomer naar herfst markeert, vindt plaats op het moment dat dag en nacht ongeveer dezelfde lengte hebben. Na de equinox worden nachten steeds langer dan dagen - een patroon dat terugkeert op de lente-equinox.

Mensen hebben het astronomische begin van de herfst eeuwenlang geëerd. De Druïden in Engeland en de Maya's in Midden-Amerika observeren deze seizoenswisseling al eeuwen als indicatie van het oogstseizoen. En bouwden zelfs monumenten zoals Kukulcan, waar alleen tijdens de twee equinoxdagen een schaduw in de vorm van een slang langs de zijwanden van de stenen treden kruipt.

We hebben foto's van het begin van de herfst over de hele wereld samengesteld. Afbeeldingen die het moment markeren van de equinox en mensen laten zien die het jaarlijkse evenement vieren. Bekijk deze inspirerende foto's om deze jaarlijkse seizoenswisseling te vieren.

Bekijk ook: Sensationele foto's van de herfst, gemaakt door drones

Lees ook: 10x de mooiste herfstreizen

Lees ook: De 10 mooiste plekken in de herfst

Dit verhaal werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com