Skip to Content

Na aardbeving in Mexico komt de hulp op gang

Een man loopt tussen het puin in Tapachula in Mexico De Mexicaanse president Enrique Pea Nieto riep de noodtoestand uit voor de deelstaat Chiapaspinterest icon
Pedro Rasgado, Epa
Advertentie - Lees hieronder verder
1
In Matas Romero in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca raakte het Hotel Anhe Centro zwaar beschadigd door een aardbeving met een kracht van 82 op de Schaal van Richter
Angel Hernandez, Epa
In Matías Romero, in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca, raakte het Hotel Anhe Centro zwaar beschadigd door een aardbeving met een kracht van 8,2 op de Schaal van Richter.
2
Mensen zijn na de aardbeving van 7 september de straat opgegaan in het centrum van MexicoStad De aardbeving met een kracht van 81 op de Schaal van Richter trof afgelopen donderdag het zuiden van Mexico en werd tot in de hoofdstad gevoeld aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS Een tsunamiwaarschuwing werd afgegeven voor een kustgebied dat 120 kilometer ten zuiden van de stad Tres Picos in de deelstaat Chiapas ligt
Photogrpah by Pedro Pardo, Getty Images
Mensen zijn na de aardbeving van 7 september de straat opgegaan in het centrum van Mexico-Stad. De aardbeving met een kracht van 8,1 op de Schaal van Richter trof afgelopen donderdag het zuiden van Mexico en werd tot in de hoofdstad gevoeld, aldus de Amerikaanse geologische dienst USGS. Een tsunamiwaarschuwing werd afgegeven voor een kustgebied dat 120 kilometer ten zuiden van de stad Tres Picos in de deelstaat Chiapas ligt.
3
Op een foto van de burgerbescherming is een ingestort gebouw in Oaxaca te zien Volgens de Nationale Seismologische Dienst SSN van Mexico lag het epicentrum van de aardbeving 137 kilometer ten zuidwesten van Tonal in de zuidoostelijke deelstaat Chiapas
Civil Defense, Handout, Epa
Op een foto van de burgerbescherming is een ingestort gebouw in Oaxaca te zien. Volgens de Nationale Seismologische Dienst (SSN) van Mexico lag het epicentrum van de aardbeving 137 kilometer ten zuidwesten van Tonalá in de zuidoostelijke deelstaat Chiapas.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een man loopt tussen het puin in Tapachula in Mexico De Mexicaanse president Enrique Pea Nieto riep de noodtoestand uit voor de deelstaat Chiapas
Pedro Rasgado, Epa
Een man loopt tussen het puin in Tapachula in Mexico. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto riep de noodtoestand uit voor de deelstaat Chiapas.
5
Patinten en artsen van een ziekenhuis in Villahermosa in Mexico bivakkeren in de openlucht Volgens de gouverneur van Chiapas Manuel Velasco Coello zijn bij het instorten van een woonblok in zijn deelstaat tenminste drie mensen omgekomen
Epa
Patiënten en artsen van een ziekenhuis in Villahermosa in Mexico, bivakkeren in de openlucht. Volgens de gouverneur van Chiapas, Manuel Velasco Coello, zijn bij het instorten van een woonblok in zijn deelstaat tenminste drie mensen omgekomen.
6
In de hoofdstad MexicoStad zijn mensen de straat opgegaan Bijna n miljoen inwoners zaten na de aardbeving tijdelijk zonder stroom
Edgard Garrido, Reuters
In de hoofdstad Mexico-Stad zijn mensen de straat opgegaan. Bijna één miljoen inwoners zaten na de aardbeving tijdelijk zonder stroom.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
In de binnenstad van MexicoStad zijn mensen de straat opgegaan De aardbeving was de zwaarste die het land sinds 1932 heeft getroffen toen bij een aardschok van 82 op de Schaal van Richter vierhonderd mensen omkwamen
Luis Perez, Getty Images
In de binnenstad van Mexico-Stad zijn mensen de straat opgegaan. De aardbeving was de zwaarste die het land sinds 1932 heeft getroffen, toen bij een aardschok van 8,2 op de Schaal van Richter vierhonderd mensen omkwamen.
Watch Next
 
preview for Natuur

Natuur en leefomgeving

geiten in de keniaanse woestijn op zoek naar water

World Water Map: inzicht in waterverbruik

kustwacht caribisch gebied

Sneak peek: Kustwacht Caribisch Gebied

seizoen 2 kustwacht caribisch gebied

Alles over seizoen 2 Kustwacht Caribisch Gebied

De spleten die in september 2021 ontstonden in de vulkaanketen Cumbre Vieja op La Palma waren de opmaat tot de verwoestendste vulkaanuitbarsting op de Canarische Eilanden in vijfhonderd jaar Fonteinen van lava spoten zon zeshonderd meter de lucht in en het gesmolten puin landde tot honderden meters van de nieuw gevormde krater

Onder vuur

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder