Skip to Content

5x Dieren met koppen die alleen moeders mooi vinden

De buitenproportionele snuit van het aardvarken is speciaal zo gemaakt dat hij een kleverige tong van zon 30 centimeter kan huisvesten Die tong vormt het ideale gereedschap om termieten uit hun nesten op de heuvels te halen Liefhebbers van Afrikaans wild zijn dol op aardvarkens maar de mierenbeer Orycteropus afer komt nog steeds relatief veel voor in Afrikaanse landen onder de Sahara Foto gemaakt in de Henry Doorly Zoo in Omaha Nebraskapinterest icon
Joël Sartore, National Geographic Creative
1
De buitenproportionele snuit van het aardvarken is speciaal zo gemaakt dat hij een kleverige tong van zon 30 centimeter kan huisvesten Die tong vormt het ideale gereedschap om termieten uit hun nesten op de heuvels te halen Liefhebbers van Afrikaans wild zijn dol op aardvarkens maar de mierenbeer Orycteropus afer komt nog steeds relatief veel voor in Afrikaanse landen onder de Sahara Foto gemaakt in de Henry Doorly Zoo in Omaha Nebraska
Joël Sartore, National Geographic Creative
De buitenproportionele snuit van het aardvarken is speciaal zo gemaakt dat hij een kleverige tong van zo'n 30 centimeter kan huisvesten. Die tong vormt het ideale gereedschap om termieten uit hun nesten op de heuvels te halen. Liefhebbers van Afrikaans wild zijn dol op aardvarkens, maar de ‘mierenbeer’ (Orycteropus afer) komt nog steeds relatief veel voor in Afrikaanse landen onder de Sahara. Foto gemaakt in de Henry Doorly Zoo in Omaha, Nebraska.
2
Deze sociale en slimme aap wordt alleen in het Amazonebekken in Brazili en Peru gevonden Zijn mensachtige gezicht is helderrood door de haarvaten die onder de dunne en doorzichtige huid lopen De Cacajao calvus rubicundus wordt geconfronteerd met het razendsnelle verlies van zijn habitat in het regenwoud Ook vormt hij een prooi van menselijke jagers Foto gemaakt in de Los Angeles City Zoo
Joël Sartore, National Geographic Creative
Deze sociale en slimme aap wordt alleen in het Amazonebekken in Brazilië en Peru gevonden. Zijn mensachtige gezicht is helderrood door de haarvaten die onder de dunne en doorzichtige huid lopen. De Cacajao calvus rubicundus wordt geconfronteerd met het razendsnelle verlies van zijn habitat in het regenwoud. Ook vormt hij een prooi van menselijke jagers. Foto gemaakt in de Los Angeles City Zoo.
3
De oerbossen in ZuidoostAzi vormen de thuisbasis voor een sabelsprinkhaan met duur klinkende naam Eumegalodon blanchardi Hoewel het insect aardig groot is voor een sprinkhaan meet hij toch maar zon 75 cm Hij is echter sterk genoeg om op andere insecten te jagen wanneer hij geen vruchten en groenten eet Foto gemaakt in de Henry Doorly Zoo in Omaha Nebraska
Joël Sartore, National Geographic Creative
De oerbossen in Zuidoost-Azië vormen de thuisbasis voor een sabelsprinkhaan met duur klinkende naam Eumegalodon blanchardi. Hoewel het insect aardig groot is voor een sprinkhaan, meet hij toch maar zo'n 7,5 cm. Hij is echter sterk genoeg om op andere insecten te jagen wanneer hij geen vruchten en groenten eet. Foto gemaakt in de Henry Doorly Zoo in Omaha, Nebraska.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze eigenaardige hennen Gallus gallus domesticus worden gefokt vanwege hun kale nek en zijdeachtige veren De flamboyante uitstraling van de vogels trok de aandacht van Joel Sartore Ze zagen er zo goed uit dat ik het gewoon niet kon laten om ze te fotograferen ook al komen ze niet in aanmerking voor de klasse Wilde dieren vertelde hij Foto gemaakt in de Fort Worth Zoo
Joël Sartore, National Geographic Creative
Deze eigenaardige hennen (Gallus gallus domesticus) worden gefokt vanwege hun kale nek en zijdeachtige veren. De flamboyante uitstraling van de vogels trok de aandacht van Joel Sartore. „Ze zagen er zo goed uit dat ik het gewoon niet kon laten om ze te fotograferen, ook al komen ze niet in aanmerking voor de klasse ‘Wilde dieren’”, vertelde hij. Foto gemaakt in de Fort Worth Zoo.
5
De snuit van dit reptiel met zijn treffende naam is niet zijn enige unieke kenmerk De NieuwGuineese tweeklauwschildpad ook wel bekend als een vliegende rivierschildpad is de enige zoetwaterschildpad die net als zijn verre zeewaardige familieleden flippers heeft Carettochelys insculpta is een populair gerecht in PapoeaNieuwGuinea en wordt ook gexporteerd voor de huisdierenhandel waardoor het een kwetsbare diersoort is Foto gemaakt in Oklahoma City
Joël Sartore, National Geographic Creative
De snuit van dit reptiel met zijn treffende naam is niet zijn enige unieke kenmerk. De Nieuw-Guineese tweeklauwschildpad (ook wel bekend als een vliegende rivierschildpad) is de enige zoetwaterschildpad die net als zijn verre zeewaardige familieleden flippers heeft. Carettochelys insculpta is een populair gerecht in Papoea-Nieuw-Guinea en wordt ook geëxporteerd voor de huisdierenhandel, waardoor het een kwetsbare diersoort is. Foto gemaakt in Oklahoma City.
Meer van
 
preview for Dieren

Dieren

een kortvinmakreelhaai of mako isurus oxyrinchus zwemt voor de westkust van het nieuwzeelandse noordereiland

Van deze haaiensoorten heb je nog nooit gehoord

male proboscis monkey nasalis larvatus with pot bellies and long noses are endemic to borneo island

Grote neus? Meer succes bij de vrouwen!

een jonge wombat vombatus ursinus tasmaniensis in healesville sanctuary de poep van deze dieren is een van de meest vreemd gevormde in het dierenrijk

Waarom is wombatpoep vierkant?

civetkatten worden in gevangenschap gehouden voor de productie van kopi luwak koffie

Het geheim achter de duurste koffie ter wereld

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder