Skip to Content

Duik diep in de onderbelichte wereld van zoetwaterdieren

Tennesseeserpelingen laten tijdens het paaien prachtige kleuren zien Ze worden beschouwd als kwetsbaar voor uitsterving en sommige plaatselijke populaties zijn geheel verdwenenpinterest icon
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Tennesseeserpelingen laten tijdens het paaien prachtige kleuren zien Ze worden beschouwd als kwetsbaar voor uitsterving en sommige plaatselijke populaties zijn geheel verdwenen
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Tennessee-serpelingen laten tijdens het paaien prachtige kleuren zien. Ze worden beschouwd als kwetsbaar voor uitsterving, en sommige plaatselijke populaties zijn geheel verdwenen.
2
Dagenlang draagt een kopvoorntje midden steentjes in zijn bek mee om zijn nest te bouwen Deze school elritsen gebruikt de nesten van kopvoorns als paaigronden Als ze gereed zijn om te paaien nemen elritsen een feloranje kleur aan om partners aan te lokken Ongeveer een uur later vertonen ze weer hun normale zilverbruine tint
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Dagenlang draagt een kopvoorntje (midden) steentjes in zijn bek mee om zijn nest te bouwen. Deze school elritsen gebruikt de nesten van kopvoorns als paaigronden. Als ze gereed zijn om te paaien nemen elritsen een feloranje kleur aan om partners aan te lokken. Ongeveer een uur later vertonen ze weer hun normale zilverbruine tint.
3
Twee mannelijke bronforellen vechten terwijl een vrouwtje op de achtergrond een nest bouwt om in de winter met de overwinnaar te paaien De soorten op deze foto zijn inheems in Maine en behoren tot de grootste en kleurrijkste bronforellen
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Twee mannelijke bronforellen vechten terwijl een vrouwtje (op de achtergrond) een nest bouwt om in de winter met de overwinnaar te paaien. De soorten op deze foto zijn inheems in Maine en behoren tot de grootste en kleurrijkste bronforellen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In een zoetwatergebied in het noordoosten van Oklahoma wordt een rivierkreeftje omringd door een school nieuwsgierige zonnebaarsjes
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
In een zoetwatergebied in het noordoosten van Oklahoma wordt een rivierkreeftje omringd door een school nieuwsgierige zonnebaarsjes.
5
Deze Pacifische reuzensalamander komt naar de oppervlakte om lucht te happen Hoewel deze salamanders in het water worden geboren kunnen ze uiteindelijk kiezen om waterdieren te blijven of zich tot landdieren te transformeren Volwassen aquatische reuzensalamanders behouden hun kieuwen om onderwater te kunnen ademhalen maar af en toe komen ze boven om een voorraad lucht in te slaan
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Deze Pacifische reuzensalamander komt naar de oppervlakte om lucht te happen. Hoewel deze salamanders in het water worden geboren, kunnen ze uiteindelijk kiezen om waterdieren te blijven of zich tot landdieren te transformeren. Volwassen aquatische reuzensalamanders behouden hun kieuwen om onderwater te kunnen ademhalen, maar af en toe komen ze boven om een voorraad lucht in te slaan.
6
Drie mannetjes van de gevlekte Oregonkikker vechten om een kans om de toekomstige eitjes van vijftig tot zestig vrouwtjes te bevruchten die ze op dezelfde plek zullen deponeren Deze kikkers worden met uitsterving bedreigd omdat veel van de wetlandhabitats waarin ze voorkomen zijn uitgedroogd als gevolg van het aftappen van irrigatiewater
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Drie mannetjes van de gevlekte Oregon-kikker vechten om een kans om de toekomstige eitjes van vijftig tot zestig vrouwtjes te bevruchten die ze op dezelfde plek zullen deponeren. Deze kikkers worden met uitsterving bedreigd omdat veel van de wetlandhabitats waarin ze voorkomen zijn uitgedroogd als gevolg van het aftappen van irrigatiewater.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Deze reusachtige modderduivel is van plan een waterslang te verorberen Volgens Herasimtschuk zou deze foto de eerste kunnen zijn waarop te zien is hoe een modderduivel een slang probeert op te eten
David Herasimtschuk, Freshwater Illustrated
Deze reusachtige modderduivel is van plan een waterslang te verorberen. Volgens Herasimtschuk zou deze foto de eerste kunnen zijn waarop te zien is hoe een modderduivel een slang probeert op te eten.
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

een kat op cat island in japan

Katten maken de dienst uit op Cat Island in Japan

This is an image

Pandagekte: een korte geschiedenis

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder