Skip to Content

4x uitgestorven diersoorten

Het laatste exemplaar van deze soort boomkikkers de Ecnomiohyla rabborum stierf in de Amerikaanse Atlanta Zoo in 2016 De inmiddels uitgestorven kikkersoort die van oorsprong in Panama voorkwam werd in 2005 in het wild ontdekt Twee jaar later konden er geen exemplaren meer worden gevondenpinterest icon
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Het laatste exemplaar van deze soort boomkikkers de Ecnomiohyla rabborum stierf in de Amerikaanse Atlanta Zoo in 2016 De inmiddels uitgestorven kikkersoort die van oorsprong in Panama voorkwam werd in 2005 in het wild ontdekt Twee jaar later konden er geen exemplaren meer worden gevonden
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Het laatste exemplaar van deze soort boomkikkers, de Ecnomiohyla rabborum, stierf in de Amerikaanse Atlanta Zoo in 2016. De inmiddels uitgestorven kikkersoort die van oorsprong in Panama voorkwam, werd in 2005 in het wild ontdekt. Twee jaar later konden er geen exemplaren meer worden gevonden.
2
Het zeldzame Columbia Basindwergkonijn waarvan hier een vrouwtje te zien is kwam ooit voor in de Amerikaanse staten Washington Oregon Idaho Montana Wyoming California Nevada en Utah Inmiddels wordt het dier met uitsterven bedreigd De plant waarvan de soort voor zijn leefgebied en voedsel afhankelijk is een bepaald soort alsem verdwijnt in een hoog tempo waardoor het ook minder waarschijnlijk is dat de konijnenpopulatie kan herstellen van ziekten of klimaatrampen
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Het zeldzame Columbia Basin-dwergkonijn, waarvan hier een vrouwtje te zien is, kwam ooit voor in de Amerikaanse staten Washington, Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, California, Nevada en Utah. Inmiddels wordt het dier met uitsterven bedreigd. De plant waarvan de soort voor zijn leefgebied en voedsel afhankelijk is, een bepaald soort alsem, verdwijnt in een hoog tempo, waardoor het ook minder waarschijnlijk is dat de konijnenpopulatie kan herstellen van ziekten of klimaatrampen.
3
Deze soort kakkerlak de Simandoa conserfariam is uitgestorven in het wild en komt alleen nog in gevangenschap voor
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze soort kakkerlak, de Simandoa conserfariam, is uitgestorven in het wild en komt alleen nog in gevangenschap voor.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Deze opgeprikte vlinder een Cercyonis sthenele is van een soort die al sinds 1880 uit het gebied rond de San Francisco Bay is verdwenen
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze opgeprikte vlinder, een Cercyonis sthenele, is van een soort die al sinds 1880 uit het gebied rond de San Francisco Bay is verdwenen.
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

een kat op cat island in japan

Katten maken de dienst uit op Cat Island in Japan

This is an image

Pandagekte: een korte geschiedenis

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder