Skip to Content

Deze 10 dieren hebben zich aangepast aan de grote stad

In San Diego kwam zelfs zomaar een zeeleeuwenpup binnenwandelen in een restaurant.
De groeiende populariteit van stadsparken is gunstig voor stedelijke populaties van eekhoorns De snelle zoogdiertjes met hun pluimstaart zoals de grijze eekhoorn Sciurus carolinensis kunnen goed leven van een breed aanbod van nootdragende bomen Deze fotos zijn afkomstig van de National Geographic Photo Ark een missie om een visueel archief van de diersoorten van de wereld op te bouwen  nog voordat vele ervan zijn verdwenen Tot nu toe heeft fotograaf Joel Sartore ruim zesduizend soorten vastgelegdpinterest icon
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
1
De groeiende populariteit van stadsparken is gunstig voor stedelijke populaties van eekhoorns De snelle zoogdiertjes met hun pluimstaart zoals de grijze eekhoorn Sciurus carolinensis kunnen goed leven van een breed aanbod van nootdragende bomen Deze fotos zijn afkomstig van de National Geographic Photo Ark een missie om een visueel archief van de diersoorten van de wereld op te bouwen  nog voordat vele ervan zijn verdwenen Tot nu toe heeft fotograaf Joel Sartore ruim zesduizend soorten vastgelegd
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
De groeiende populariteit van stadsparken is gunstig voor stedelijke populaties van eekhoorns. De snelle zoogdiertjes met hun pluimstaart, zoals de grijze eekhoorn (Sciurus carolinensis), kunnen goed leven van een breed aanbod van nootdragende bomen. Deze foto’s zijn afkomstig van de National Geographic Photo Ark, een missie om een visueel archief van de diersoorten van de wereld op te bouwen – nog voordat vele ervan zijn verdwenen. Tot nu toe heeft fotograaf Joel Sartore ruim zesduizend soorten vastgelegd.
2
De wasbeer Procyon lotor weet zich uitstekend aan te passen en is gewend aan de bebouwde omgeving Met hun manoeuvreerbare klauwen krijgen ze afvalbakken gemakkelijk open en ze gebruiken zolderruimten om er hun hol in te richten
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
De wasbeer (Procyon lotor) weet zich uitstekend aan te passen en is gewend aan de bebouwde omgeving. Met hun manoeuvreerbare klauwen krijgen ze afvalbakken gemakkelijk open, en ze gebruiken zolderruimten om er hun hol in te richten.
3
De mens heeft al sinds lange tijd een veelbesproken relatie met de vos Vulpes vulpes waarbij deze sluwe hondachtige een belangrijke rol in volksverhalen van talloze culturen speelt Naast de wilde natuur voelen vossen zich steeds beter thuis in steden  vooral in Londen
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
De mens heeft al sinds lange tijd een veelbesproken relatie met de vos (Vulpes vulpes), waarbij deze sluwe hondachtige een belangrijke rol in volksverhalen van talloze culturen speelt. Naast de wilde natuur voelen vossen zich steeds beter thuis in steden – vooral in Londen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Een van de meest voorkomende stadsbewoners onder de dieren is de bruine rat Rattus norvegicus Ratten zijn in vrijwel alle menselijke nederzettingen te vinden Omdat stedelingen en ratten zo dicht op elkaar leven kunnen dagelijkse ontmoetingen tussen de mens en dit knaagdiertje zowel onaangenaam als komisch zijn
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Een van de meest voorkomende stadsbewoners onder de dieren is de bruine rat (Rattus norvegicus). Ratten zijn in vrijwel alle menselijke nederzettingen te vinden. Omdat stedelingen en ratten zo dicht op elkaar leven, kunnen dagelijkse ontmoetingen tussen de mens en dit knaagdiertje zowel onaangenaam als komisch zijn.
5
Deze trekvogels zijn door toedoen van veranderende weerspatronen en oprukkende projectontwikkelingen neergestreken op parkeerplaatsen in heel NoordAmerika De lawaaiige zuidelijke Canadese gans Branta canadensis maxima gedijt z goed in het bijzijn van de mens dat op sommige plaatsen wordt overwogen de populaties van deze ganzen op een humane manier onder controle te houden
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze trekvogels zijn door toedoen van veranderende weerspatronen en oprukkende projectontwikkelingen neergestreken op parkeerplaatsen in heel Noord-Amerika. De lawaaiige zuidelijke Canadese gans (Branta canadensis maxima) gedijt zó goed in het bijzijn van de mens dat op sommige plaatsen wordt overwogen de populaties van deze ganzen op een humane manier onder controle te houden.
6
Op het platteland van de VS neemt het aantal coyotes Canis latrans toe en nu beginnen deze slimme dieren ook steeds vaker in dichtbevolkte stedelijke gebieden op te duiken Ze hebben hun gedrag aan de bebouwde omgeving aangepast  in Chicago zijn coyotes nachtdieren geworden om contact met mensen tot een minimum te beperken
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Op het platteland van de VS neemt het aantal coyotes (Canis latrans) toe en nu beginnen deze slimme dieren ook steeds vaker in dichtbevolkte stedelijke gebieden op te duiken. Ze hebben hun gedrag aan de bebouwde omgeving aangepast – in Chicago zijn coyotes nachtdieren geworden om contact met mensen tot een minimum te beperken.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Deze veelkleurige vogels zijn overal ter wereld vaste stadsbewoners geworden De rotsduif Columba livia roest op richels van wolkenkrabbers en voedt zich met wat mensen deze vogels in stadsparken voeren
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze veelkleurige vogels zijn overal ter wereld vaste stadsbewoners geworden. De rotsduif (Columba livia) roest op richels van wolkenkrabbers en voedt zich met wat mensen deze vogels in stadsparken voeren.
8
Menselijke nederzettingen zijn gunstig gebleken voor de wilde eend Anas platyrhynchos Deze watervogel voelt zich vrijwel overal thuis waar hij toegang tot zoet water heeft fonteinen in stadsparken waterbunkers op golfbanen en zelfs de binnenhof van de hoofdzetel van de National Geographic Society in Washington DC
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Menselijke nederzettingen zijn gunstig gebleken voor de wilde eend (Anas platyrhynchos). Deze watervogel voelt zich vrijwel overal thuis waar hij toegang tot zoet water heeft: fonteinen in stadsparken, waterbunkers op golfbanen en zelfs de binnenhof van de hoofdzetel van de National Geographic Society in Washington DC.
9
Deze waterzoogdieren worden vaak aangetroffen op rotsen aan de Amerikaanse Westkust De Californische zeeleeuw Zalophus californianus heeft het naar zn zin in de bebouwde omgeving Een zeeleeuwenpup wandelde zelfs een restaurant in San Diego binnen
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Deze waterzoogdieren worden vaak aangetroffen op rotsen aan de Amerikaanse Westkust. De Californische zeeleeuw (Zalophus californianus) heeft het naar z’n zin in de bebouwde omgeving. Een zeeleeuwenpup wandelde zelfs een restaurant in San Diego binnen.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Hoewel deze grote maar schuwe kat niet vaak wordt gespot is bekend dat de rode lynx Lynx rufus aan de rand van menselijke bebouwing rondsluipt en daar op knaagdieren en andere kleine prooien jaagt
Joël Sartore, National Geographic Photo Ark
Hoewel deze grote maar schuwe kat niet vaak wordt gespot, is bekend dat de rode lynx (Lynx rufus) aan de rand van menselijke bebouwing rondsluipt en daar op knaagdieren en andere kleine prooien jaagt.
Meer van
 
preview for Dieren

Dieren

arabische babbelaar

Deze vogel verstopt zich om te paren

een kortvinmakreelhaai of mako isurus oxyrinchus zwemt voor de westkust van het nieuwzeelandse noordereiland

Van deze haaiensoorten heb je nog nooit gehoord

male proboscis monkey nasalis larvatus with pot bellies and long noses are endemic to borneo island

Grote neus? Meer succes bij de vrouwen!

een jonge wombat vombatus ursinus tasmaniensis in healesville sanctuary de poep van deze dieren is een van de meest vreemd gevormde in het dierenrijk

Waarom is wombatpoep vierkant?

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder