De wereldwijde verspreiding van het coronavirus hindert reizigers. Blijf op de hoogte van de wetenschap achter de uitbraak>>

Deze Vietnamese brug wordt ondersteund door twee reusachtige handen

De ‘Golden Bridge’, een unieke architectonische blikvanger, is nu open voor bezoekers.

Gepubliceerd 2 aug. 2018 13:08 CEST
Cau Vang, de “golden bridge” nabij Da Nang in Vietnam is pas geopend.
Cau Vang, de “golden bridge” nabij Da Nang in Vietnam is pas geopend.
Foto van @_catricorn_

Twee reusachtige, stenen handen steken uit de groene heuvels van Vietnam omhoog en heffen een glanzende brug naar de hemel. Cau Vang (wat 'gouden brug' betekent) nabij Da Nang is pas geopend in het midden van het land. Nu heb je nog meer reden om deze immens populaire plek te ontdekken.

De 150 meter lange brug bevindt zich op een hoogte van 1400 meter boven zeeniveau en bestaat uit acht secties. De handen zien er verweerd uit, alsof ze eeuwen geleden zijn gemaakt. Bezoekers kunnen langs rijen paarse chrysanten wandelen en genieten van een onbelemmerd uitzicht op het uitgestrekte Trường Sơn-gebergte.

De Cau Vang-brug verheft zich boven de Thien Thai-tuinen van het Bà Nà Hills-resort. Het resort met ongeveer tweehonderd villa's werd in 1919 door Franse kolonisten geopend. Nu vind je er attracties zoals een rodelbaan en de volgens het Guinness Book of Records langste, ononderbroken, enkelsporige kabelbaan.

Deze brug werd gebouwd in het kader van een project ter waarde van twee miljard dollar om meer toeristen naar het gebied te trekken. Niemand streek met de eer voor het indrukwekkende ontwerp, maar uit bouwkundige tekeningen is op te maken dat het Vietnamese landschapsarchitectenbureau TA Corporation erachter zit.

Een visser op zijn traditionele jonk in de Ha Longbaai (1994).
Foto van Catherine Karnow

Lees ook: ‘Highlights Vietnam

Lees ook: ‘Reizen naar Vietnam: 5 praktische vragen

Dit verhaal werd oorspronkelijk in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.