Deze Nederlandse productie is op woensdag 22 september om 22.00 uur te zien op National Geographic.

Veel wetenschappers en bedrijven zien waterstof als dé future proof oplossing voor ons energieprobleem en voor het terugbrengen van onze CO2 uitstoot. Je kunt er auto’s op laten rijden: in Zuid-Korea rijden er al 10.000, in Nederland nog maar een paar honderd. Ook schepen, vrachtauto’s en zelfs vliegtuigen zullen in de toekomst waterstof gebruiken. De havens van Amsterdam, Groningen en Delfzijl – de hydroports - zijn ambitieus om de industrie te verduurzamen door gebruik van waterstof.

En er zijn vergaande plannen om ons aardgasnetwerk in te zetten voor het transport van dit gas en in Zuidwending (Groningen) willen ze waterstof gaan opslaan in cavernes die zo diep zijn dat de Eiffeltoren erin zou kunnen staan. En wat te denken van een huis dat voorzien is van een centrale verwarming op waterstof?

Anic gaat in de documentaireWaterstof onze nieuwe energiein gesprek om te horen waar we nu staan en hoe de toekomst eruit kan zien
Anic gaat in de documentaire Waterstof, onze nieuwe energie? in gesprek om te horen waar we nu staan en hoe de toekomst eruit kan zien.
National Geographic

Bij de studenten van de TU Delft krijgt Anic een bijzonder kijkje in de toekomst. Het waterstof-raceteam Forze gebruikt waterstof voor 800 pk en een snelheid van 300 kilometer per uur. Het team van Eco-runner zet niet in op snelheid, maar op afstand. Met slechts 450 gram waterstof reden zij een afstand van 1196 kilometer – een wereldrecord.

Anic gaat in de documentaire Waterstof, onze nieuwe energie? in gesprek om te horen waar we nu staan en hoe de toekomst eruit kan zien.

Deze Nederlandse productie is op woensdag 22 september om 22.00 uur te zien op National Geographic.