Dieren

Dit zie je tijdens Big Cat Month

In februari staat National Geographic Wild volledig in het teken van grote katten. Tijdens de Big Cat Month nemen wij jou via de tv-zender en onze online platformen mee in de wereld van deze majestueuze dieren. Thursday, December 21, 2017

Door Redactie

Big Cats Initiative

Tijdens deze maand brengt National Geographic Wild het beschermen van de katachtigen en hun leefgebied onder de aandacht en wordt het Big Cats Initiative van de National Geographic Society gesteund. Meer over het Big Cats Initiative lees je hier.

Zender van de maand

Speciaal voor de Big Cat Month is National Geographic Wild vrij verkrijgbaar in je basispakket. Bekijk hier op welk kanaal jij National Geographic Wild kunt zien. 

Nieuwe shows

Elke zondag om 18:00 gaan op National Geographic Wild adembenemende programma's in première. Deze worden op woensdag om 21:00 op National Geographic herhaald.
Hieronder een overzicht van de nieuwe shows:

Zondag 3 februari op Wild | Woensdag 6 februari op National Geographic
Birth of a Pride
In Selinda, Bostwana, werden leeuwen opgejaagd tot ze bijna uitgestorven waren, maar dankzij bescherming is het aantal leeuwen weer gegroeid van 2 naar maar dan 60. Wees getuige van een ongelooflijk en hartverwarmend verhaal over overleven door de ogen van de leeuwen die de verwachtingen overtroffen. Volg zes welpen terwijl ze de wereld rondreizen en leren jagen, socialiseren en overleven in de nu bloeiende wildernis.

Tree Climbing Lions
Grote kattenbioloog Alexander Braczkowski heeft een missie. Hij heeft 90 dagen om leeuwen in Oeganda te tellen en te leren hoe het met de bevolking gaat. Maar dit zijn geen gewone leeuwen. De prides in Queen Elizabeth National Park brengen het grootste deel van hun leven door in de bomen, een zeldzaam en mysterieus gedrag dat uniek is voor dit deel van Afrika.

Zondag 10 februari op Wild | Woensdag 13 februari op National Geographic
Leopard Kingdom

Karula, de koningin van Djuma, regeerde meer dan een decennium lang over Sabi Sand in Zuid-Afrika. Ze voedde meerdere welpen op tot onafhankelijkheid. Maar nu is de koningin verdwenen. Haar troon zit klaar om gevuld te worden. Haar nakomelingen hopen nu het land te claimen dat ooit van haar was.

Leopard Huntress
Wanneer een venijnig gevecht met het mannelijke luipaard de dood van haar welp oplevert, moet Malika zichzelf opnieuw uitvinden na het verlies. In de strijd om te overleven wordt ze geconfronteerd met gevaarlijke vijanden en moet ze ver buiten haar comfortzone jagen.

Zondag 17 februari op Wild | Woensdag 20 februari op National Geographic
Clash of Tigers

Hoe ver gaat een tijgermama om haar zwakste jong te beschermen? Krishna, een 6-jarige tijgerin, heeft haar tweede nestje van vier gezonde jongen geboren. Krishna verschuift haar welpen naar een meereiland voor de veiligheid. Een tijgermoeder is geheimzinnig en beschermend voor haar welpen aangezien zij hun enige verzorger is.

Zondag 24 februari op Wild | Woensdag 27 februari op National Geographic
Man Vs. Puma
In Patagonië zijn de poema's moordenaars. Maar zelfs toproofdieren beginnen als zorgeloze kittens. Grote kattenkenner Boone Smith volgt een bizar spoor van bloedbad en dood om de poema's in Patagonië te volgen. Boone reist naar twee toplocaties waar poema-gedrag ongekend is. In Chili is de prooi groot en intimiderend, terwijl deze in Argentinië veel gemakkelijker te vangen is. Dat is zo ongewoon dat zelfs Boone er verrast door is.

Lees meer