De jaguar is als tweede geëindigd, gevolgd door de cheeta, de reuzenpanda en de Borneose orang-oetan. Helemaal onderaan de lijst staan de zeeleguaan, die voorkomt rond de eilanden van de Galápagos, en het vingerdiertje, een bijzonder halfaapje dat uitsluitend op Madagaskar te zien is.

De hele lijst met 80 wilde dieren is hier te bekijken.

Reisjournalist Corno van den Berg, oprichter van Droomplekken.nl: “Het is leuk om te zien dat Nederlanders gek zijn op dieren. En dus ook graag reizen om dieren in het wild te zien. Deze verkiezing bewijst dit wederom. Nederlanders zijn hierin behoorlijk onderlegd. Ze weten waar ze naar toe moeten reizen om specifieke dieren te zien. En op een verantwoorde manier."

Symbool van Arctisch gebied

IJsbeerexpert Gert Polet van WNF is blij met de uitkomst van de Beestachtige Top 80: “Ik snap heel goed dat heel veel mensen benieuwd zijn hoe dit imposante dier kan overleven in de barre omstandigheden op de Noordpool. De ijsbeer is hèt symbool van het Arctisch gebied, maar wordt helaas van alle kanten bedreigd. WNF doet er alles aan om te zorgen dat de ijsbeer ook in de toekomst nog te bewonderen is in zijn natuurlijke omgeving. Zo is het essentieel om klimaatverandering tegen te gaan en moet het belangrijkste leefgebied van ijsberen een beschermde status krijgen.”

De winnaars van de unieke excursie met Staatsbosbeheer en WNF naar de Grote Vijf van Nederland en de overige prijzen krijgen via e-mail bericht.

Wil je meer wilde dieren zien? Deze hele maand is Big Cat Month op National Geographic!