Maak kennis met deze honden en hun unieke karakters

De hondenportretten van Vincent J. Musi doen recht aan de persoonlijkheid en het charisma van deze dieren.

Door Alexa Keefe
foto's van Vincent J Musi
Gepubliceerd 17 aug. 2020 11:48 CEST

Vincent J. Musi heeft prairiehonden, maki’s, orang-oetangs, papegaaien, een egeltje en stinkdieren gefotografeerd, om slechts een paar diersoorten te noemen. Deze objecten van zijn portretfotografie zijn misschien wat minder exotisch maar niet minder karaktervol. Het zijn de trouwe viervoeters van vrienden en buren, die door Musi zijn uitgenodigd voor een portretsessie. Alleen voor honden, welteverstaan; de baasjes mogen buiten wachten. Musi wil de volledige aandacht van de honden.

Met behulp van zijn vrouw, fotografe Callie Shell, en van Ed Diaz, die hij de “Cesar Millan van Charleston” noemt, heeft Musi geprobeerd het gedrag van honden te leren lezen, zodat hij dat korte moment kan vangen waarin een hond zijn unieke karakter toont. “Je hebt momenten waarop ik de energie voel die ik probeer vast te leggen. Je ziet iets edels. Als mensen in deze honden kunnen zien wat hun baasjes doen, is dat prima,” zegt hij, met of zonder gekwijl.

Elke hond heeft zijn eigen achtergrond, maar dat is niet wat Musi het interessantst vindt. Hij geeft zijn portretten liever een titel met alleen de naam van de hond en het jaar waarin de foto is gemaakt. “Ik krijg een heel menselijk gevoel als ik met ze omga. Ik wil niet over ze praten in termen van soort en ras. Ik wil het over ze hebben als persoonlijkheden.”

Ontdek meer van Vincent J. Musi’s werk op zijn website en volg hem op Instagram.

Dit artikel werd oorspronkelijk in 2018 in het Engels gepubliceerd op NationalGeographic.com

Lees meer

Dit vindt u misschien ook interessant

Dieren
Huisdieren helpen ons dan wel de pandemie door, maar voor hen kan het stressvol zijn
Dieren
Wolven die met mensen speelden waarschijnlijk voorouder van moderne hond
Dieren
Honden begrijpen prijzende woorden op dezelfde manier als mensen – en dat is belangrijk
Dieren
Mensen en honden sleeën al bijna 10.000 jaar samen
Dieren
Een kijkje in het leven van zwerfkatten over de hele wereld

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2021 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.