Skip to Content

Bizarre schepsels van de diepzee

Deze verrassende schepsels ben je waarschijnlijk nog nooit tegengekomen.
Mensen komen vrijwel nooit in aanraking met deze franjehaaien die bij voorkeur op een diepte van zon 1500 meter leven Deze haaien worden als levende fossielen beschouwd en vertonen veel kenmerken van voorouders die in het tijdperk van de dinosaurirs de wereldzeen bevolkten Dit 160 meter lange exemplaar werd in 2007 gevangen in ondiepe wateren voor de kust van Japan en naar een zeereservaat overgebracht maar het dier stierf enkele uren na de vangstpinterest icon
Awashima Marine Park, Getty Images
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Mensen komen vrijwel nooit in aanraking met deze franjehaaien die bij voorkeur op een diepte van zon 1500 meter leven Deze haaien worden als levende fossielen beschouwd en vertonen veel kenmerken van voorouders die in het tijdperk van de dinosaurirs de wereldzeen bevolkten Dit 160 meter lange exemplaar werd in 2007 gevangen in ondiepe wateren voor de kust van Japan en naar een zeereservaat overgebracht maar het dier stierf enkele uren na de vangst
Awashima Marine Park, Getty Images
Mensen komen vrijwel nooit in aanraking met deze franjehaaien, die bij voorkeur op een diepte van zo’n 1500 meter leven. Deze haaien worden als levende fossielen beschouwd en vertonen veel kenmerken van voorouders die in het tijdperk van de dinosauriërs de wereldzeeën bevolkten. Dit 1,60 meter lange exemplaar werd in 2007 gevangen in ondiepe wateren voor de kust van Japan en naar een zeereservaat overgebracht, maar het dier stierf enkele uren na de vangst.
2
Een Japanse reuzenkrab Macrocheira kaemferi lijkt in maanlicht te baden wanneer hij wordt beschenen door de lamp van een duiker in het Japanse Izu Oceanic Park Door zijn harde exoskelet is het dier  dat met poten en al een doorsnede van drie meter kan bereiken  veilig voor sommige roofdieren en kan zich op de zeebodem camoufleren Nog meer beschutting vindt hij onder sponzen en andere zeewezens waarmee hij zijn exoskelet opsmukt
David Doubilet, National Geographic
Een Japanse reuzenkrab (Macrocheira kaemferi) lijkt in maanlicht te baden wanneer hij wordt beschenen door de lamp van een duiker in het Japanse Izu Oceanic Park. Door zijn harde exoskelet is het dier – dat met poten en al een doorsnede van drie meter kan bereiken – veilig voor sommige roofdieren en kan zich op de zeebodem camoufleren. Nog meer beschutting vindt hij onder sponzen en andere zeewezens waarmee hij zijn exoskelet opsmukt.
3
Een stel zeewolven Anarhichas lupus  die hun naam danken aan hun vervaarlijke kaken  zweven in hun hol in de Bonne Bay op Newfoundland Na het leggen van de eitjes vertrekt het vrouwtje en laat de broedzorg aan het mannetje over
David Doubilet en Jennifer Hayes
Een stel zeewolven (Anarhichas lupus) – die hun naam danken aan hun vervaarlijke kaken – zweven in hun hol in de Bonne Bay op Newfoundland. Na het leggen van de eitjes vertrekt het vrouwtje en laat de broedzorg aan het mannetje over.
Advertentie - Lees hieronder verder
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Bij Perth in Australi neemt een man een selfie met een quokka

De quokka is het gelukkigste dier op aarde

jane goodall voor een waterval in tanzania

Jane Goodall geeft een lezing in Nederland

close up van bruinvis

Bruinvispoep zorgt voor groeispurt bij plankton

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder