Skip to Content

Grrom: 16x majestueuze grote katachtigen

Leeuwen worden in hun hele verspreidingsgebied in Afrika met uitsterving bedreigd maar nergens is hun situatie nijpender dan in het land van de Masai in Kenia waar dit grote mannetje werd gefotografeerd In het gebied leven niet meer dan 150 exemplaren in het wild en deze dieren worden direct bedreigd door Masaiveehoeders die vermoedelijk wraakacties uitvoeren op leeuwentroepen die op hun vee jagenpinterest icon
John Eastcott and Yva Momatiuk
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Leeuwen worden in hun hele verspreidingsgebied in Afrika met uitsterving bedreigd maar nergens is hun situatie nijpender dan in het land van de Masai in Kenia waar dit grote mannetje werd gefotografeerd In het gebied leven niet meer dan 150 exemplaren in het wild en deze dieren worden direct bedreigd door Masaiveehoeders die vermoedelijk wraakacties uitvoeren op leeuwentroepen die op hun vee jagen
John Eastcott and Yva Momatiuk
Leeuwen worden in hun hele verspreidingsgebied in Afrika met uitsterving bedreigd, maar nergens is hun situatie nijpender dan in het land van de Masai in Kenia, waar dit grote mannetje werd gefotografeerd. In het gebied leven niet meer dan 150 exemplaren in het wild en deze dieren worden direct bedreigd door Masai-veehoeders, die vermoedelijk wraakacties uitvoeren op leeuwentroepen die op hun vee jagen.
2
In de Okavangodelta van Botswana rusten drie leeuwinnen en een stel welpen uit in het gras Leeuwinnen blijven hun hele leven lang bij de troep en moeten hun welpen vaak verdedigen tegen mannetjes die de jonge leeuwen vaak doden als ze het territorium van een ander mannetje overnemen
Beverly Joubert
In de Okavangodelta van Botswana rusten drie leeuwinnen en een stel welpen uit in het gras. Leeuwinnen blijven hun hele leven lang bij de troep en moeten hun welpen vaak verdedigen tegen mannetjes, die de jonge leeuwen vaak doden als ze het territorium van een ander mannetje overnemen.
3
In de Okavangodelta van Botswana liggen twee jonge mannetjesleeuwen in het gras Een troep leeuwen kan worden aangevoerd door n enkel mannetje of door een groep van soms wel zeven mannetjes die hun territorium gezamenlijk verdedigen
Beverly Joubert
In de Okavangodelta van Botswana liggen twee jonge mannetjesleeuwen in het gras. Een troep leeuwen kan worden aangevoerd door één enkel mannetje of door een groep van soms wel zeven mannetjes, die hun territorium gezamenlijk verdedigen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
In de Okavangodelta van Botswana rekt een leeuwin zich uit terwijl andere leden van de troep in de buurt uitrusten Een troep kan twee tot achttien leeuwen en welpen tellen die allemaal verwant zijn
Beverly Joubert
In de Okavangodelta van Botswana rekt een leeuwin zich uit terwijl andere leden van de troep in de buurt uitrusten. Een troep kan twee tot achttien leeuwen en welpen tellen, die allemaal verwant zijn.
5
In de Okavangodelta van Botswana loopt een volwassen mannetjesleeuw door het grasland Een van de redenen waarom de mannetjes tijdens hun evolutie indrukwekkende manen hebben ontwikkeld is volgens biologen het feit dat manen tijdens een gevecht de nek van het dier beschermen
Beverly Joubert
In de Okavangodelta van Botswana loopt een volwassen mannetjesleeuw door het grasland. Een van de redenen waarom de mannetjes tijdens hun evolutie indrukwekkende manen hebben ontwikkeld, is volgens biologen het feit dat manen tijdens een gevecht de nek van het dier beschermen.
6
Poemas houden er niet van hun territorium met soortgenoten te delen en kijken voortdurend uit naar indringers
Jim & Jamie Dutcher
Poema’s houden er niet van hun territorium met soortgenoten te delen en kijken voortdurend uit naar indringers.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Een Bengaalse tijgerin en haar welp rusten uit in het hoge gras van een weide Tijgerwelpen blijven twee tot drie jaar bij hun moeder waarna ze hun eigen weg gaan om een territorium te vinden
Michael Nichols
Een Bengaalse tijgerin en haar welp rusten uit in het hoge gras van een weide. Tijgerwelpen blijven twee tot drie jaar bij hun moeder, waarna ze hun eigen weg gaan om een territorium te vinden.
8
Een scherp gezichtsvermogen en pure snelheid maken de cheeta tot een formidabele jager
Chris Johns
Een scherp gezichtsvermogen en pure snelheid maken de cheeta tot een formidabele jager.
9
Jaguars zijn de grootste katten van ZuidAmerika en kwamen ooit in de hele Nieuwe Wereld voor Tegenwoordig leven ze alleen nog in een paar afgelegen gebieden
Joël Sartore
Jaguars zijn de grootste katten van Zuid-Amerika en kwamen ooit in de hele Nieuwe Wereld voor. Tegenwoordig leven ze alleen nog in een paar afgelegen gebieden.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
De nevelpanter zit ergens tussen de kleinere katten die kunnen spinnen en de grote katachtigen die kunnen brullen in Deze zeldzame dieren leven in de tropische wouden van ZuidoostAzi
Peter Weimann, Animals Animals Earth Scenes
De nevelpanter zit ergens tussen de kleinere katten (die kunnen spinnen) en de grote katachtigen (die kunnen brullen) in. Deze zeldzame dieren leven in de tropische wouden van Zuidoost-Azië.
11
Mannetjesleeuwen beschermen hun troep of familieeenheid op leven en dood en patrouilleren door een uitgestrekt territorium dat gewoonlijk rond de 260 vierkante kilometer beslaat
Chris Johns
Mannetjesleeuwen beschermen hun troep of familie-eenheid op leven en dood en patrouilleren door een uitgestrekt territorium, dat gewoonlijk rond de 260 vierkante kilometer beslaat.
12
De droge teakwouden van Gir Forest waren ooit koninklijke Indiase jachtgronden Tegenwoordig vormen ze een reservaat waar de bedreigde Aziatische leeuwen streng worden bewaakt
Mattias Klum
De droge teakwouden van Gir Forest waren ooit koninklijke Indiase jachtgronden. Tegenwoordig vormen ze een reservaat waar de bedreigde Aziatische leeuwen streng worden bewaakt.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
De sneeuwluipaard leeft in het hooggebergte van CentraalAzi en is een zeer zeldzame aanblik want er leven nog maar ongeveer zesduizend van deze dieren in het wild Er wordt op ze gejaagd vanwege hun prachtige en warme vacht en hun organen die in de traditionele Chinese heelkunde worden gebruikt
Michael Nichols
De sneeuwluipaard leeft in het hooggebergte van Centraal-Azië en is een zeer zeldzame aanblik, want er leven nog maar ongeveer zesduizend van deze dieren in het wild. Er wordt op ze gejaagd vanwege hun prachtige en warme vacht en hun organen, die in de traditionele Chinese heelkunde worden gebruikt.
14
Cheetamoeders werpen gewoonlijk drie welpjes die allemaal tussen de anderhalf en twee jaar bij haar blijven voordat ze hun eigen weg gaan In de omgang met hun welpen spinnen cheetamoeders net als huiskatten
Chris Johns
Cheetamoeders werpen gewoonlijk drie welpjes, die allemaal tussen de anderhalf en twee jaar bij haar blijven voordat ze hun eigen weg gaan. In de omgang met hun welpen spinnen cheetamoeders, net als huiskatten.
15
Van de drie nog bestaande tijgersoorten is de Siberische tijger het grootst Hoewel van deze soort nog maar vier tot vijfhonderd exemplaren in het wild leven wordt de populatie als stabiel beschouwd en worden tijgers die in een speciaal programma in gevangenschap zijn gefokt weer in het wild uitgezet
Michael Nichols
Van de drie nog bestaande tijgersoorten is de Siberische tijger het grootst. Hoewel van deze soort nog maar vier- tot vijfhonderd exemplaren in het wild leven, wordt de populatie als stabiel beschouwd en worden tijgers die in een speciaal programma in gevangenschap zijn gefokt, weer in het wild uitgezet.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
This is an image
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

een kat op cat island in japan

Katten maken de dienst uit op Cat Island in Japan

This is an image

Pandagekte: een korte geschiedenis

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder