Skip to Content

Fotograaf schiet prachtige beelden van zuidkapers

De foto die je tweemaal laat kijken sprak tot de verbeelding met het gigantische walvissenlijf vlak naast de piepkleine boot Ironisch genoeg zijn de zuidkapers een van de meest zachtaardige dieren ter wereld die met uitsterven bedreigd worden dankzij de mens Onlangs reisde Hofman aan boord van de National Geographic Explorer langs de kust van Patagoni in Argentini van Buenos Aires naar Ushuaia en fotografeerde hij onderweg zuidkapers Hij gebruikte een spiegelreflexcamera en een onderwatervideocamera om zo dicht mogelijk bij de nieuwsgierige rustige en verlegen dieren te komen als hij kon Bijna alle opnamen zijn gemaakt op hooguit twee meter afstand zei Hoffman in een interview Het maken van de fotos vereiste een heleboel voorbereiding Ik maakte bijna elke avond voor ik ging slapen al een voorstelling in mijn hoofd van hoe ik het ging doen zei Hoffman terwijl hij aangaf dat zijn team slechts een duikvergunning had voor een enkele dag Ik was bijna geobsedeerd door de zuidkapers omdat ik wist dat we maar n kans zouden krijgen Het Valdes schiereiland voor de kust van Argentini waar de beelden zijn gemaakt is een ontzettend winderige plek die elke dag van het jaar zomaar gesloten kan zijn Dus als je dan maar een vergunning hebt voor een enkele dag is dat een enorme gok Terwijl deze foto online overal opduikt hebben sommigen getwijfeld aan de echtheid Ik heb een hoop emails en commentaren gelezen met de vraag of het bovenste of onderste deel van de foto misschien nep was zei Hofman En ik verzeker iedereen er dan ook van dat het geen compositie is van twee losse fotos maar wel dat het alleen mogelijk was met de hulp van een hele bekwame stuurman die de boot in de perfecte positie wist te brengenTanya Basupinterest icon
Foto: Justin Hofman
Advertentie - Lees hieronder verder
1
De foto die je tweemaal laat kijken sprak tot de verbeelding met het gigantische walvissenlijf vlak naast de piepkleine boot Ironisch genoeg zijn de zuidkapers een van de meest zachtaardige dieren ter wereld die met uitsterven bedreigd worden dankzij de mens Onlangs reisde Hofman aan boord van de National Geographic Explorer langs de kust van Patagoni in Argentini van Buenos Aires naar Ushuaia en fotografeerde hij onderweg zuidkapers Hij gebruikte een spiegelreflexcamera en een onderwatervideocamera om zo dicht mogelijk bij de nieuwsgierige rustige en verlegen dieren te komen als hij kon Bijna alle opnamen zijn gemaakt op hooguit twee meter afstand zei Hoffman in een interview Het maken van de fotos vereiste een heleboel voorbereiding Ik maakte bijna elke avond voor ik ging slapen al een voorstelling in mijn hoofd van hoe ik het ging doen zei Hoffman terwijl hij aangaf dat zijn team slechts een duikvergunning had voor een enkele dag Ik was bijna geobsedeerd door de zuidkapers omdat ik wist dat we maar n kans zouden krijgen Het Valdes schiereiland voor de kust van Argentini waar de beelden zijn gemaakt is een ontzettend winderige plek die elke dag van het jaar zomaar gesloten kan zijn Dus als je dan maar een vergunning hebt voor een enkele dag is dat een enorme gok Terwijl deze foto online overal opduikt hebben sommigen getwijfeld aan de echtheid Ik heb een hoop emails en commentaren gelezen met de vraag of het bovenste of onderste deel van de foto misschien nep was zei Hofman En ik verzeker iedereen er dan ook van dat het geen compositie is van twee losse fotos maar wel dat het alleen mogelijk was met de hulp van een hele bekwame stuurman die de boot in de perfecte positie wist te brengenTanya Basu
Foto: Justin Hofman
De foto, die je tweemaal laat kijken, sprak tot de verbeelding met het gigantische walvissenlijf vlak naast de piepkleine boot. Ironisch genoeg zijn de zuidkapers een van de meest zachtaardige dieren ter wereld die met uitsterven bedreigd worden dankzij de mens. Onlangs reisde Hofman aan boord van de National Geographic Explorer, langs de kust van Patagonië in Argentinië van Buenos Aires naar Ushuaia en fotografeerde hij onderweg zuidkapers. Hij gebruikte een spiegelreflexcamera en een onderwatervideocamera om zo dicht mogelijk bij de nieuwsgierige, rustige en verlegen dieren te komen als hij kon. “Bijna alle opnamen zijn gemaakt op hooguit twee meter afstand,” zei Hoffman in een interview. Het maken van de foto's vereiste een heleboel voorbereiding. “Ik maakte bijna elke avond voor ik ging slapen al een voorstelling in mijn hoofd van hoe ik het ging doen,” zei Hoffman, terwijl hij aangaf dat zijn team slechts een duikvergunning had voor een enkele dag. “Ik was bijna geobsedeerd door de zuidkapers omdat ik wist dat we maar één kans zouden krijgen.” “Het Valdes schiereiland (voor de kust van Argentinië, waar de beelden zijn gemaakt) is een ontzettend winderige plek, die elke dag van het jaar zomaar gesloten kan zijn. Dus als je dan maar een vergunning hebt voor een enkele dag is dat een enorme gok.” Terwijl deze foto online overal opduikt, hebben sommigen getwijfeld aan de echtheid. “Ik heb een hoop e-mails en commentaren gelezen met de vraag of het bovenste of onderste deel van de foto misschien nep was.”, zei Hofman. “En ik verzeker iedereen er dan ook van dat het geen compositie is van twee losse foto's, maar wel dat het alleen mogelijk was met de hulp van een hele bekwame stuurman die de boot in de perfecte positie wist te brengen.”—Tanya Basu
2
De kapers behoren tot de zeldzaamste walvissen op aarde Ze kregen hun Engelse naam right whale omdat vroegere jagers ze aanwezen als de juiste right walvis om te vangenZuidkapers horen thuis in de gematigde wateren van het zuidelijk halfrond Ze reizen elk jaar rond deze tijd naar het Valdes schiereiland om daar hun jongen groot te brengen Lees ook Kaperwalvissen in het National Geographic tijdschrift Een kaperwalvis zijn is tegenwoordig echter niet zo gemakkelijk
Foto: Justin Hofman
De kapers behoren tot de zeldzaamste walvissen op aarde. Ze kregen hun Engelse naam (right whale) omdat vroegere jagers ze aanwezen als de juiste (right) walvis om te vangen. Zuidkapers horen thuis in de gematigde wateren van het zuidelijk halfrond. Ze reizen elk jaar rond deze tijd naar het Valdes schiereiland om daar hun jongen groot te brengen. Lees ook “Kaperwalvissen" in het National Geographic tijdschrift. Een kaperwalvis zijn is tegenwoordig echter niet zo gemakkelijk.
3
Hofman volgt de kaperwalvissen al vele jaren maar de zeezoogdieren blijven hem verbazenWe zaten op een gegeven moment aan de SCUBA selfcontained underwater breathing apparatus op de bodem vlak naast een moederwalvis Ze was een soort blubberige driepoot op de zanderige bodem zei HoffmanWe zaten daar en keken eerst gewoon enkele minuten om te zien of ze niet door ons verstoord werd en zwommen toen dichterbij om fotos te maken vervolgt hij Omdat het zicht niet zo goed was zaten we er echt vlakbij Ik zat op de bodem op iets meer dan een meter afstand en keek recht in de ogen van een moederwalvis En ze keek gewoon terug En toen deed ze gewoon haar oog dicht zei hij Ze sloot ons buiten Ik kon amper geloven dat een moeder met een kalfje ons zo kon vertrouwen dat ze gewoon een dutje deed
Foto: Justin Hofman
Hofman volgt de kaperwalvissen al vele jaren, maar de zeezoogdieren blijven hem verbazen. “We zaten op een gegeven moment aan de SCUBA (self-contained underwater breathing apparatus) op de bodem vlak naast een moederwalvis. Ze was een soort blubberige driepoot op de zanderige bodem.”, zei Hoffman. “We zaten daar en keken eerst gewoon enkele minuten om te zien of ze niet door ons verstoord werd en zwommen toen dichterbij om foto's te maken.”, vervolgt hij. “Omdat het zicht niet zo goed was, zaten we er echt vlakbij. Ik zat op de bodem op iets meer dan een meter afstand en keek recht in de ogen van een moederwalvis. En ze keek gewoon terug. En toen, deed ze gewoon haar oog dicht.”, zei hij. “Ze sloot ons buiten. Ik kon amper geloven dat een moeder met een kalfje ons zo kon vertrouwen dat ze gewoon een dutje deed.”
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Hofman is er niet voor opgeleid maar hij heeft gevoel voor compositie Combineer dat met zijn liefde voor reizen en wilde dieren en hij weet telkens fotos te maken die meer zijn dan de standaardbeelden van wilde dieren en fotos te maken die schitterend zijn en je aan het denken zettenDeze reis bood Hofman de gelegenheid om zijn vaardigheden verder te perfectioneren en contact te maken met de kaperwalvissen waar hij zo van houdt Ik weet hoe ik met wilde dieren moet omgaan dat doe ik al mijn hele werkende leven zei hij Maar dit was de eerste gelegenheid waarop ik walvissen kon fotograferen
Foto: Justin Hofman
Hofman is er niet voor opgeleid, maar hij heeft gevoel voor compositie. Combineer dat met zijn liefde voor reizen en wilde dieren en hij weet telkens foto's te maken die meer zijn dan de standaardbeelden van wilde dieren, en foto's te maken die schitterend zijn en je aan het denken zetten. Deze reis bood Hofman de gelegenheid om zijn vaardigheden verder te perfectioneren en contact te maken met de kaperwalvissen waar hij zo van houdt. “Ik weet hoe ik met wilde dieren moet omgaan, dat doe ik al mijn hele werkende leven.”, zei hij. “Maar dit was de eerste gelegenheid waarop ik walvissen kon fotograferen.”
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

een kat op cat island in japan

Katten maken de dienst uit op Cat Island in Japan

This is an image

Pandagekte: een korte geschiedenis

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder