Skip to Content

Deze dieren zijn net levende vuurwerkshows

Deze kettingkathaai leeft in de duistere diepten van de oceaan Zonder het gele kleurenfilter om blauw licht te blokkeren waarover sommige bioluminescerende vissen beschikken zouden deze neonkleuren onzichtbaar zijnpinterest icon
DAVID GRUBER en VINCENT PIERIBONE
Advertentie - Lees hieronder verder
1
Deze kettingkathaai leeft in de duistere diepten van de oceaan Zonder het gele kleurenfilter om blauw licht te blokkeren waarover sommige bioluminescerende vissen beschikken zouden deze neonkleuren onzichtbaar zijn
DAVID GRUBER en VINCENT PIERIBONE
Deze kettingkathaai leeft in de duistere diepten van de oceaan. Zonder het gele kleurenfilter (om blauw licht te blokkeren) waarover sommige bioluminescerende vissen beschikken, zouden deze neonkleuren onzichtbaar zijn.
2
Deze platvis geeft op zijn rug een feloranje op de foto lichtsignaal af maar heeft een fluorescerend groen patroon op zijn buik
David Gruber, John Sparks, Robert Schelly
Deze platvis geeft op zijn rug een feloranje (op de foto) lichtsignaal af, maar heeft een fluorescerend groen patroon op zijn buik
3
Zeebioloog David Gruber ontdekte dat veel zeedieren biofluorescerend zijn toen een groene zeeaal zoals op de foto plotseling opdook terwijl hij en zijn collegas bezig waren lichtgevende koralen vast te leggen
David Gruber, John Sparks, Robert Schelly
Zeebioloog David Gruber ontdekte dat veel zeedieren biofluorescerend zijn toen een groene zeeaal (zoals op de foto) plotseling opdook terwijl hij en zijn collega’s bezig waren ‘lichtgevende’ koralen vast te leggen.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Biofluorescentie zou om allerlei redenen kunnen worden toegepast zegt Alexander Gaos   directeur van het Eastern Pacific Hawksbill Initiative bijvoorbeeld voor het vinden en lokken van een prooi ter verdediging of om op een of andere wijze te communiceren
David Gruber, John Sparks, Robert Schelly
Biofluorescentie zou om allerlei redenen kunnen worden toegepast, zegt Alexander Gaos, directeur van het Eastern Pacific Hawksbill Initiative– bijvoorbeeld voor het vinden en lokken van een prooi, ter verdediging of om op een of andere wijze te communiceren.
5
Deze helderrode schorpioenvis midden links past biofluorescentie toe om niet op te vallen tussen het neongroene en rode koraal waarin deze rifvis leeft
David Gruber and John Sparks
Deze helderrode schorpioenvis (midden links) past biofluorescentie toe om niet op te vallen tussen het neongroene en rode koraal waarin deze rifvis leeft.
6
Net als de karetschildpad geeft dit zeepaardje meer dan n kleur licht af De vis is grotendeels rood maar heeft felgroene accenten rond zijn ogen Het groene licht is ook in vlekjes op andere delen van zijn lichaam te zien
David Gruber and Vincent Pieribone
Net als de karetschildpad geeft dit zeepaardje meer dan één kleur licht af. De vis is grotendeels rood, maar heeft felgroene accenten rond zijn ogen. Het groene licht is ook in vlekjes op andere delen van zijn lichaam te zien.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Onder wit licht lijken de strepen op deze zeebrasem geel Maar als je er wat blauw licht op laat schijnen en een geel kleurenfilter op je fototoestel zet om fluorescent licht op te kunnen vangen krijg je de volgende foto
David Gruber, John Sparks, Robert Schelly
Onder wit licht lijken de strepen op deze zeebrasem geel. Maar als je er wat blauw licht op laat schijnen en een geel kleurenfilter op je fototoestel zet om fluorescent licht op te kunnen vangen, krijg je de volgende foto.
8
Deze zeebrasem is dezelfde als op de vorige foto  maar dan gefotografeerd op een manier die de fluorescentie van deze vis laat zien Wetenschappers zijn nog maar pas begonnen met het vinden van een antwoord op de vraag waarom biofluorescentie in de oceaan zo wijdverbreid is
David Gruber and John Sparks
Deze zeebrasem is dezelfde als op de vorige foto – maar dan gefotografeerd op een manier die de fluorescentie van deze vis laat zien. Wetenschappers zijn nog maar pas begonnen met het vinden van een antwoord op de vraag waarom biofluorescentie in de oceaan zo wijdverbreid is.
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Bij Perth in Australi neemt een man een selfie met een quokka

De quokka is het gelukkigste dier op aarde

jane goodall voor een waterval in tanzania

Jane Goodall geeft een lezing in Nederland

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder