Skip to Content

10 intieme foto's van dolfijnen

Deze bonte dolfijnen Lagenorhynchus obscurus in de Golfo Nuevo voor de kust van Argentini communiceren onderling om ansjovis in grote aasballen bijeen te drijven zodat de visjes eenvoudiger te vangen zijnpinterest icon
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
1
Deze bonte dolfijnen Lagenorhynchus obscurus in de Golfo Nuevo voor de kust van Argentini communiceren onderling om ansjovis in grote aasballen bijeen te drijven zodat de visjes eenvoudiger te vangen zijn
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Deze bonte dolfijnen (Lagenorhynchus obscurus) in de Golfo Nuevo voor de kust van Argentinië communiceren onderling om ansjovis in grote ‘aasballen’ bijeen te drijven, zodat de visjes eenvoudiger te vangen zijn.
2
Als onderdeel van experimenteel onderzoek naar dolfijnengedrag worden deze tuimelaars Tursiops truncatus in Roatan Honduras deels in gevangenschap gehouden waarbij ze heen en weer kunnen zwemmen tussen een groot omheind stuk water en de open zee
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Als onderdeel van experimenteel onderzoek naar dolfijnengedrag worden deze tuimelaars (Tursiops truncatus) in Roatan, Honduras, deels in gevangenschap gehouden, waarbij ze heen en weer kunnen zwemmen tussen een groot omheind stuk water en de open zee.
3
Deze Atlantische gevlekte dolfijnen Stenella frontalis voor de kust van het eiland Bimini in de Bahamas maken deel uit van een onderzoek naar de manier waarop de zoogdieren onderling communiceren
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Deze Atlantische gevlekte dolfijnen (Stenella frontalis) voor de kust van het eiland Bimini in de Bahama’s maken deel uit van een onderzoek naar de manier waarop de zoogdieren onderling communiceren.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Langsnuitdolfijnen Stenella longirostris hier voor de kust van Oahu in Hawa staan erom bekend dat ze hoog uit het water opspringen en daarbij om hun as draaien Ze doen dit mogelijk om zuigbaarzen van hun huid te verwijderen en om te communiceren
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Langsnuitdolfijnen (Stenella longirostris), hier voor de kust van Oahu in Hawaï, staan erom bekend dat ze hoog uit het water opspringen en daarbij om hun as draaien. Ze doen dit mogelijk om zuigbaarzen van hun huid te verwijderen en om te communiceren.
5
Al dertig jaar proberen wetenschappers inzicht te krijgen in de communicatie tussen deze Atlantische gevlekte dolfijnen Stenella frontalis in de wateren rond de Bahamas Ze hebben zelfs geprobeerd om het gefluit van de dieren met behulp van computers te ontcijferen  met enig succes
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Al dertig jaar proberen wetenschappers inzicht te krijgen in de communicatie tussen deze Atlantische gevlekte dolfijnen (Stenella frontalis) in de wateren rond de Bahama’s. Ze hebben zelfs geprobeerd om het gefluit van de dieren met behulp van computers te ontcijferen – met enig succes.
6
Tuimelaars foerageren in wateren voor de kust van Bimini
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Tuimelaars foerageren in wateren voor de kust van Bimini.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Wetenschappers bestuderen voorvallen in de Bahamas waarbij verschillende soorten dolfijnen in dit geval Atlantische gevlekte dolfijnen en tuimelaars met elkaar paren
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Wetenschappers bestuderen voorvallen in de Bahama’s waarbij verschillende soorten dolfijnen (in dit geval Atlantische gevlekte dolfijnen en tuimelaars) met elkaar paren.
8
Langsnuitdolfijnen foerageren s nachts in diepere kustwateren en trekken s ochtends naar ondiepe baaien om samen te zijn en uit te rusten
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Langsnuitdolfijnen foerageren ’s nachts in diepere kustwateren en trekken ’s ochtends naar ondiepe baaien om samen te zijn en uit te rusten.
9
Wetenschapper Stan Kuczaj van de University of Mississippi onderzoekt hoe dertig dolfijnen in gedeeltelijke gevangenschap in Honduras leren en samenwerken
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Wetenschapper Stan Kuczaj van de University of Mississippi onderzoekt hoe dertig dolfijnen in gedeeltelijke gevangenschap in Honduras leren en samenwerken.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
Langsnuitdolfijnen voor de kust van Hawa onderhouden onderling sterke sociale banden
Brian J. Skerry, National Geographic Creative
Langsnuitdolfijnen voor de kust van Hawaï onderhouden onderling sterke sociale banden.

Home

Dit koraalrif bij Vostok in de Grote Oceaan was ernstig aangetast door opwarming van het zeewater maar herstelde zich binnen vijf jaar De meeste bloemkoolkoralenPocillopora spp stierven af tijdens El Nio van 201516 maar het weelderige koraalgeslacht Montipora bleef gezond en bracht het rif opnieuw tot leven

Kraamkamer van koraal

Aanhoudende moessonregens die door de klimaatverandering nog intenser waren dan normaal zorgden in de zomer van 2022 in heel Pakistan voor zware overstromingen Maanden later staan veel gebieden in het land nog altijd onder water

Klimaatrampen kosten steeds meer geld. Wie moet dat betalen?

In een medisch centrum dat door de hulporganisatie Save the Children in Baidoa wordt gefinancierd houdt Khadijo Ibrahim Abikar 50 haar zwaar ondervoede 2jarige kleindochter Naima Adan Ali in de armen De foto werd genomen op de tiende dag van Naimas behandeling en haar gezondheid ging vooruit We zijn hier vanwege de droogte gekomen zegt Abikar We hebben al ons vee verloren en onze akkers zijn aangetast door de sprinkhanen Vroeger hadden we meer dan 55 geiten en 45 runderen Nu hadden we alleen nog maar kamelen en die geven geen melk omdat ze te weinig voer krijgen

Een fotoverslag van de voedselcrisis in de Hoorn van Afrika

Een bosbrand in Calistoga Californi geeft de lucht een oranje gloed Uit nieuw onderzoek blijkt dat hitte as en andere deeltjes van branden zoals deze van invloed kunnen zijn op weerpatronen in de buurt en op grote afstand

Bosbranden kunnen destructieve stormen een half continent verderop versterken

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder