Skip to Content

Betrapt! Deze wilde dieren werden gesnapt op camera

Met een cameraval krijgen we nieuwe inzichten in het verborgen leven van wilde dieren.
NOORDELIJKE GEVLEKTE BOSUILEen noordelijke gevlekte bosuil Strix occidentalis caurina vliegt door een bos van redwoodbomen in noordelijk Californi De ernstig met uitsterving bedreigde soort is inheems in de nevelwouden van de Canadese provincie British Columbia en in noordelijke Amerikaanse staten als Washington en Oregonpinterest icon
Michael Nichols, Nat Geo Image Collection
Advertentie - Lees hieronder verder
1
NOORDELIJKE GEVLEKTE BOSUILEen noordelijke gevlekte bosuil Strix occidentalis caurina vliegt door een bos van redwoodbomen in noordelijk Californi De ernstig met uitsterving bedreigde soort is inheems in de nevelwouden van de Canadese provincie British Columbia en in noordelijke Amerikaanse staten als Washington en Oregon
Michael Nichols, Nat Geo Image Collection
NOORDELIJKE GEVLEKTE BOSUIL Een noordelijke gevlekte bosuil (Strix occidentalis caurina) vliegt door een bos van redwood-bomen in noordelijk Californië. De ernstig met uitsterving bedreigde soort is inheems in de nevelwouden van de Canadese provincie British Columbia en in noordelijke Amerikaanse staten als Washington en Oregon.
2
WOLFDeze wolf Canis lupus werd met behulp van een cameraval betrapt bij het eten van het karkas van een verdronken bizon in het Yellowstone National Park Als gevolg van de intensieve jacht werd de wolf in de hele VS behalve Alaska vrijwel uitgeroeid Dankzij een herintroductieprogramma in de jaren negentig hebben sommige populaties zich sindsdien weer enigszins hersteld
Ronan Donovan, Nat Geo Image Collection
WOLF Deze wolf (Canis lupus) werd met behulp van een cameraval betrapt bij het eten van het karkas van een verdronken bizon in het Yellowstone National Park. Als gevolg van de intensieve jacht werd de wolf in de hele VS behalve Alaska vrijwel uitgeroeid. Dankzij een herintroductieprogramma in de jaren negentig hebben sommige populaties zich sindsdien weer enigszins hersteld.
3
MUILDIERHERTEen muildierhert Odocoileus hemionus loopt in de buurt van het Grand Teton National Park over de pittoreske wildwandelroute boven de Buffalo Fork River De soort is inheems in het westen van NoordAmerika en is vernoemd naar zijn lange oren die doen denken aan die van het muildier
Charlie Hamilton James, Nat Geo Image Collection
MUILDIERHERT Een muildierhert (Odocoileus hemionus) loopt in de buurt van het Grand Teton National Park over de pittoreske wildwandelroute boven de Buffalo Fork River. De soort is inheems in het westen van Noord-Amerika en is vernoemd naar zijn lange oren, die doen denken aan die van het muildier.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
GRIZZLYBEERDeze grizzlybeer Ursus arctos horribilis werd in Wyoming gefotografeerd Grizzlys leefden ooit in grote delen van westelijk NoordAmerika en zwierven zelfs over de Great Plains
Joe Riis, Nat Geo Image Collection
GRIZZLYBEER Deze grizzlybeer (Ursus arctos horribilis) werd in Wyoming gefotografeerd. Grizzly’s leefden ooit in grote delen van westelijk Noord-Amerika en zwierven zelfs over de Great Plains.
5
GRIZZLYBEERDeze grizzlybeer werd op heterdaad betrapt in het Yellowstone National Park Wyoming toen hij probeerde appels van een boompje te trekken Ondanks het feit dat dit zoogdier een van de meest vervaarlijke roofdieren ter wereld is voedt het zich deels met noten bessen en ander fruit
Michael Nichols
GRIZZLYBEER Deze grizzlybeer werd op heterdaad betrapt in het Yellowstone National Park Wyoming toen hij probeerde appels van een boompje te trekken. Ondanks het feit dat dit zoogdier een van de meest vervaarlijke roofdieren ter wereld is, voedt het zich deels met noten, bessen en ander fruit.
6
CHIMPANSEEEen chimpansee Pan troglodyte stapt op een tak die boven de Sakotopoel in Senegal hangt Chimpansees kunnen zeer goed op vier poten lopen maar ze houden er ook van om zich van tak tot tak te slingeren en brengen veel van hun eet en slaaptijden in bomen door
Frans Lanting, Nat Geo Image Collection
CHIMPANSEE Een chimpansee (Pan troglodyte) stapt op een tak die boven de Sakoto-poel in Senegal hangt. Chimpansees kunnen zeer goed op vier poten lopen, maar ze houden er ook van om zich van tak tot tak te slingeren en brengen veel van hun eet- en slaaptijden in bomen door.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
GIERENRppells gieren Gyps rueppellii en witruggieren Gyps africanus verorberen een karkas in het Serengeti National Park in Tanzania De gieren spelen een belangrijke rol in het schoonhouden van ecosystemen in subSaharaans en het recyclen van dode dieren Ze worden ernstig met uitsterving bedreigd door stroperij vergiftiging en stadsuitbreiding
Charlie Hamilton James, Nat Geo Image Collection
GIEREN Rüppells gieren (Gyps rueppellii) en witruggieren (Gyps africanus) verorberen een karkas in het Serengeti National Park in Tanzania. De gieren spelen een belangrijke rol in het schoonhouden van ecosystemen in sub-Saharaans en het recyclen van dode dieren. Ze worden ernstig met uitsterving bedreigd door stroperij, vergiftiging en stadsuitbreiding.
8
EMINHAMSTERRATEen eminhamsterrat Cricetomys emini is op het eiland Bioko in EquatoriaalGuinea op de gevoelige plaat vastgelegd De knaagdieren hebben een uitzonderlijk scherpe reukzin waardoor ze goed zijn in het opsporen van TNT in achtergelaten landmijnen
Christian Ziegler
EMINHAMSTERRAT Een eminhamsterrat (Cricetomys emini) is op het eiland Bioko in Equatoriaal-Guinea op de gevoelige plaat vastgelegd. De knaagdieren hebben een uitzonderlijk scherpe reukzin, waardoor ze goed zijn in het opsporen van TNT in achtergelaten landmijnen.
9
AARDVARKENDit aardvarken Orycteropus afer dat werd gefotografeerd toen het uit zijn hol in de Luangwa Valley in Zambia kroop is een puur nachtdier Dankzij zijn fysieke kenmerken waaronder een lange snuit en schepvormige klauwen is het dier zeer goed in het uitgraven en verorberen van termieten
Frans Lanting, Nat Geo Image Collection
AARDVARKEN Dit aardvarken (Orycteropus afer), dat werd gefotografeerd toen het uit zijn hol in de Luangwa Valley in Zambia kroop, is een puur nachtdier. Dankzij zijn fysieke kenmerken, waaronder een lange snuit en schepvormige klauwen, is het dier zeer goed in het uitgraven en verorberen van termieten.
Advertentie - Lees hieronder verder
10
KNOBBELZWIJNEen closeup van een knobbelzwijn Phacochoerus africanus in de Luangwa Valley in Zambia toont het kenmerkende uiterlijk van deze soort de scherpe slagtanden de afgeplatte schedel en bijna geen haren Knobbelzwijnen kunnen zich goed aanpassen en worden vaak gespot terwijl ze in de modder rondwentelen om te ontsnappen aan de hitte en insecten
Frans Lanting, Nat Geo Image Collection
KNOBBELZWIJN Een close-up van een knobbelzwijn (Phacochoerus africanus) in de Luangwa Valley in Zambia toont het kenmerkende uiterlijk van deze soort: de scherpe slagtanden, de afgeplatte schedel en bijna geen haren. Knobbelzwijnen kunnen zich goed aanpassen en worden vaak gespot terwijl ze in de modder rondwentelen om te ontsnappen aan de hitte en insecten.
11
AFRIKAANSE BOSOLIFANTDe Afrikaanse bosolifant Loxodonta africana het grootste landdier op aarde neemt een bad in het Nationale Park van Loango in Gabon Olifanten brengen graag tijd door in het water om zich te weren tegen de hitte Met hun slurf spuiten ze water en een beschermend laagje stof over hun lijf
Michael Nichols, Nat Geo Image Collection
AFRIKAANSE BOSOLIFANT De Afrikaanse bosolifant (Loxodonta africana), het grootste landdier op aarde, neemt een bad in het Nationale Park van Loango in Gabon. Olifanten brengen graag tijd door in het water om zich te weren tegen de hitte. Met hun slurf spuiten ze water en een beschermend laagje stof over hun lijf.
12
GOODFELLOWBOOMKANGOEROEDe goodfellowboomkangoeroe Dendrolagus goodfellowi is een van de zeldzaamste soorten uit het geslacht van de boomkangoeroes Dit exemplaar werd gefotografeerd in een boom in Het Fojagebergte op NieuwGuinea Als gevolg van habitatverlies balanceert de soort op het randje van uitsterven
Tim Lamán, Nat Geo Image Collection
GOODFELLOW-BOOMKANGOEROE De goodfellow-boomkangoeroe (Dendrolagus goodfellowi) is een van de zeldzaamste soorten uit het geslacht van de boomkangoeroes. Dit exemplaar werd gefotografeerd in een boom in Het Foja-gebergte op Nieuw-Guinea. Als gevolg van habitatverlies balanceert de soort op het randje van uitsterven.
Advertentie - Lees hieronder verder
13
INDISCHE NEUSHOORNEen cameraval legde deze foto van een bebloede Indische neushoorn Rhinoceros unicornis vast in het Nationale Park Kaziranga in India Het reusachtige dier is verrassend wendbaar en kan vliegensvlug zijn als ze aanvallen kunnen ze een snelheid van bijna vijftig kilometer per uur bereiken
Steve Winter, Nat Geo Image Collection
INDISCHE NEUSHOORN Een cameraval legde deze foto van een bebloede Indische neushoorn (Rhinoceros unicornis) vast in het Nationale Park Kaziranga in India. Het reusachtige dier is verrassend wendbaar en kan vliegensvlug zijn: als ze aanvallen, kunnen ze een snelheid van bijna vijftig kilometer per uur bereiken.
15
MANENWOLFDe manenwolf  Chrysocyon brachyurus heeft zich tijdens zijn evolutie aangepast aan de jacht in hoog gras Het dier hier gefotografeerd in de Pantanal in Brazili heeft indrukwekkend lange poten jaagt alleen en gebruikt zijn sterk riekende urine om zijn territorium af te bakenen
Joël Sartore, Nat Geo Image Collection
MANENWOLF De manenwolf (Chrysocyon brachyurus) heeft zich tijdens zijn evolutie aangepast aan de jacht in hoog gras. Het dier, hier gefotografeerd in de Pantanal in Brazilië, heeft indrukwekkend lange poten, jaagt alleen en gebruikt zijn sterk riekende urine om zijn territorium af te bakenen.
Advertentie - Lees hieronder verder
16
AFRIKAANSE LINSANGOp jacht op het eiland Bioko in EquatoriaalGuinea sluipt een Afrikaanse linsang Poiana richardsonii door de nacht Deze katachtige vleeseters wegen doorgaans minder dan een kilo
Christian Ziegler, Nat Geo Image Collection
AFRIKAANSE LINSANG Op jacht op het eiland Bioko in Equatoriaal-Guinea, sluipt een Afrikaanse linsang (Poiana richardsonii) door de nacht. Deze katachtige vleeseters wegen doorgaans minder dan een kilo.
17
MUILDIERHERTEen jong muildierhert Odocoileus hemionus wandelt rustig door het gebied rond Eagle Peak in het zuidoostelijk deel van het Yellowstone National Park in Wyoming
Joe Riis, Nat Geo Image Collection
MUILDIERHERT Een jong muildierhert (Odocoileus hemionus) wandelt rustig door het gebied rond Eagle Peak, in het zuidoostelijk deel van het Yellowstone National Park in Wyoming.
18
WESTAFRIKAANSE KROKODILMet behulp van een cameraval is nog net de staart van een WestAfrikaanse krokodil Crocodylus suchus vastgelegd terwijl het reptiel de modderige rivier de Salamat in duikt in het Nationale Park Zakouma in Tsjaad In de met krokodillen gevulde rivier leeft ook de grotere Nijlkrokodil Crocodylus niloticus
Micahel Nichols, Nat Geo Image Collection
WEST-AFRIKAANSE KROKODIL Met behulp van een cameraval is nog net de staart van een West-Afrikaanse krokodil (Crocodylus suchus) vastgelegd terwijl het reptiel de modderige rivier de Salamat in duikt, in het Nationale Park Zakouma in Tsjaad. In de met krokodillen gevulde rivier leeft ook de grotere Nijlkrokodil (Crocodylus niloticus).
Watch Next
 
preview for Dieren

Dieren

uitsnede van links een wolf en rechts een hond

Zo komt je hond aan zijn onweerstaanbare puppyogen

spin gefotografeerd door javier aznar in de ecuadoriaanse jungle

Bang voor spinnen? Deze zijn eerder schattig

Bij Perth in Australi neemt een man een selfie met een quokka

De quokka is het gelukkigste dier op aarde

jane goodall voor een waterval in tanzania

Jane Goodall geeft een lezing in Nederland

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder