Te koop: Privé-eiland voor de Schotse kust

Een privé-eiland voor de kust van Schotland, met eigen postkantoor en café, staat te koop. Voor een kleine 2,2 miljoen euro ben jij de gelukkige nieuwe eigenaar van Tanera Mor.

Gepubliceerd 9 nov. 2017 03:04 CET
Foto van Tim Berry/Vimeo

Met bijna 12 kilometer aan kliffen, baaien en strand, plus adembenemende uitzichten over de nabijgelegen Summer Isles en Hooglanden, is Tanera Mor een ideale plek om eens even lekker uit te waaien. Het eiland, dat beschikt over een boerderij, café, schoolgebouw en negen vakantiehuisjes, ligt zo’n 2,5 kilometer van het Schotse vasteland, nabij Ullapool. Zelfs een eigen postkantoor is aanwezig!

Een baaitje op Tanera Mor.
Foto van Tim Berry/Vimeo

Op Rightmove, waar Tanera Mor te koop staat, wordt het eiland omschreven als ruimtelijk, met ontelbare picknickspots langs de vele verswatermeren. Ook staat er dat het perfect zwemmen, vissen en zeilen is, in de wateren langs de kustlijn.

Is het prijskaartje je iets te hoog? Het zelfvoorzienend eiland wordt in drie delen verkocht. Voor bijna €800.000 koop je het noordelijke uiteinde van Tanera Mor, met drie huizen, een café en het postkantoor. Het centrale deel kan je voor zo’n half miljoen euro bemachtigen, met twee huizen, een historische stenen pier en het grootste strand van het eiland. Het derde deel, tot slot, aan het zuidelijke uiteinde, staat te koop voor ruim €920.000. Dit laatste stuk land, met vier huizen, kent het hoogste punt van het eiland, veel baaien en inhammen, een natuurlijk getijdezwembad en vier naburige kleine eilanden. Wie biedt?

Lees meer

Ontdek Nat Geo

 • Dieren
 • Milieu
 • Geschiedenis en Cultuur
 • Wetenschap
 • Reizen
 • Fotografie
 • Ruimte
 • Video

Over ons

Abonnement

 • Abonneren
 • Schrijf je in
 • Shop
 • Disney+

Volg ons

 • Gebruiksvoorwaarden
 • Privacyverklaring
 • Cookiebeleid
Copyright © 1996-2015 National Geographic Society. Copyright © 2015-2017 National Geographic Partners, LLC. Alle rechten voorbehouden.