Van de Braziliaanse kust tot aan de Afrikaanse wildernis en verder. Op het Wildlife Film Festival in Rotterdam worden de meest spectaculaire, ontroerende en prachtige natuurfilms getoond. Erbij zijn? We geven kaarten weg! Lees snel verder.

Elke herfst vindt het Wildlife Film Festival (WFFR) plaats in Rotterdam. Ook dit najaar bekijk je tijdens het meerdaagse festival de meest spectaculaire wildlife documentaires. Dit jaar is het festival weer fysiek bij te wonen in filmtheather Cinerama Rotterdam van 4 tot 9 oktober, óf online van 5 tot en met 30 oktober.

National Geographic heeft een bijdrage geleverd aan het creeeren van twee prachtige documentaires. Op het Wildlife Film Festival in Rotterdam worden onder anderen Golden Monkeys: Braving the impossible van filmmakers Manuel Catteau en Patrick Morris en The Sand eating shark van Bertrand Loyer vertoond.

Wilflife Film Festival Rotterdam 2022
Wilflife Film Festival Rotterdam 2022
WFFR2022

Golden Monkeys: Braving the impossible

De zeldzame gouden stompneusaap leeft in de grootste oerbossen van Centraal-China. Deze dieren, die met uitsterven worden bedreigd, leven in een dynamische samenleving waar individuen en familiegroepen met elkaar strijden om de macht.

Nieuw onderzoek toont aan dat vrouwtjesapen vaker dan de mannetjes de drijvende kracht zijn achter succesvolle veroveringen.

Dankzij de nieuwste film technologieën (er wordt gewerkt met verborgen camera’s, die het leefgebied van de dieren op een bijzondere manier vastleggen) toont deze film een ​​jaar in het leven van een aap gezin. ‘Golden Monkeys: braving the impossible’ laat het fascinerende gedrag van deze apen zien en vertelt zo een intiem verhaal over deze geheimzinnige diersoort.

Benieuwd naar deze documentaire? Bekijk hier de trailer.

Wilflife Film Festival Rotterdam 2022
Wilflife Film Festival Rotterdam 2022
WFFR2022

The Sand eating shark

Een vrouwelijke citroenhaai genaamd Manoela groeit op in de wateren van Fernando do Noronha voor de kust van Brazilië.Haar buitengewone zintuigen zorgen ervoor dat ze geuren, geluiden en zelfs kleine elektrische velden van haar prooi kan detecteren.

Manoela is gespecialiseerd in een bijzondere jachttechniek, die alleen op deze plek is waargenomen: jagen op sardines in de golven. Ze deelt haar jachtgebied met de surfers, die ook door de golven bewegen.

Wanneer de film ons meevoert achter deze golven, ontdekken we al snel onverwachte samenwerkingen…

Benieuwd naar deze documentaire? Bekijk hier de trailer.

Wil jij erbij zijn?

National Geographic geeft kaarten weg voor dit bijzondere evenement! We mogen tickets weggeven voor Golden Monkeys: Braving the impossible en The Sand eating shark. Doe mee en maak kans!