In Buiten het kader nemen onze hosts Tim Beudel en Kevin van Huët je mee naar plekken waar je normaal gesproken niet zo snel zult komen. Aan de hand van gesprekken met experts duiken ze in de verhalen achter het bekende gele kader van National Geographic.

In de tweede aflevering van de podcastserie Buiten het kader neemt redacteur Kevin van Huët je mee naar de holle wegen in Limburg. In de loop van de eeuwen zijn deze wegen uitgesleten door erosie en menselijk verkeer. Ook vandaag de dag vind je deze unieke sporen nog terug in het Limburgse landschap, en vormen ze bijzondere ecotopen waar talloze planten- en dieren voorkomen.

Onze redacteur ging op pad met boswachter Sjeng Jehae en National Geographic fotograaf David Peskens
Onze redacteur ging op pad met boswachter Sjeng Jehae en National Geographic fotograaf David Peskens.
National Geographic

De holle wegen vind je in Nederlands- en Belgisch-Limburg. Deze rijkelijk begroeide gebieden zijn een belangrijke schakel in het ecosysteem. Schrijver Niels Guns en fotograaf David Peskens gingen op pad voor de derde editie van het National Geographic Magazine 2022 om deze bijzondere omgeving te omschrijven en vast te leggen. Je leest hier de volledige reportage.

Na een week waarin de stormen Corrie, Dudley en Eunice flink huishielden in Nederland reisde het podcastteam van Buiten het kader op de eerste zonnige dag van dit vroege voorjaar naar het zuiden van Nederland. Als een echte stadsjongen komt redacteur Kevin van Huët licht onvoorbereid aan op zijn felgekleurde sneakers, die algauw onherkenbaar waren. Benieuwd naar hoe de rest van de dag verliep? In de tweede aflevering van Buiten het kader leer je over de rijke historie en de ecologische waarde van de holle wegen.

De tweede aflevering van Buiten het kader is vanaf nu te beluisteren in je favoriete podcast-app.

Leer hier meer over de afleveringen van Buiten het kader.