1. Met een helikopter over de Niagara Falls

Een spectaculair watergordijn, dat mensen van over de hele wereld trekt. De Niagara Falls zijn de trots van Canada – en terecht. Je kunt de watervallen in Ontorio bekijken vanaf een wandelroute of een boot op het water… Maar nog beter: zweef er vlak boven met een helikopter! Een vlucht vanuit Niagara District Airport biedt je een adembenemend uitzicht over de watervallen en voert je vervolgens over wijnstreek Niagara-on-the-lake.

This is an image
Michael Foley, Flickr

2. Kamperen in de ongerepte natuur

Back to basics! Om de Canadese wildernis op haar best te ervaren, ga je kamperen. Hike naar verlaten plekjes en zet je tent op aan de rand van een prachtig bergmeer, zoals in Yukon. Iets minder avontuurlijk ingesteld? Canada heeft enorm veel campingmogelijkheden. Maak een camperreis, verblijf in een boomhuis midden op Vancouver Island of huur een luxe tent in de natuur vlakbij Toronto.

3. Per kano of kajak de Rocky Mountains verkennen

Helderblauwe meren omgeven de majestueuze bergtoppen van de Rocky Mountains. Kanoën en kajakken krijgt hier een nieuwe dimensie! In de provincie Alberta vind je kanotochten voor alle niveaus. Zoek wilde dieren bij een avondkanotocht door Jasper National Park, verken het schilderachtige Lake Louise of glijd met je kano door het water van het Banff National Park.

This is an image
Canada Marketing Committee

4. Mountainbiken in Whistler

In de winter een skigebied, in de zomer een paradijs voor mountainbikers. Eenvoudige mountenbikepaden door bossen en langs meren worden hier afgewisseld door flinke afdalingen van hoge bergtoppen. ‘Gewone’ fietsers kunnen via de geasfalteerde Valley Trail door de schitterende vallei van Whistler rijden.

5. Walvissen spotten

Canada wordt niet voor niets een ‘walviswalhalla’ genoemd: het wemelt er van de dieren. British Columbia, vlakbij Vancouver Island, is de beste plek om de waterreuzen in het wild te spotten. Ga mee op een boottocht op zoek naar de verschillende soorten walvissen, zoals de bultrugwalvis (vanuit Tofino), de dwergvinvis (vanuit Nova Scotia) en de zeldzame witte walvis (in Quebéc).

This is an image
Canada Marketing Committee

Lees alles over Canada op onze bestemmingspagina >