Skip to Content

Het vergeten verhaal van de Depokkers

Cornelis Chastelein, koopman en VOC-ambtenaar, liet na zijn dood in 1714 zijn landgoed Depok in Nederlands-Indië na aan 150 slaven. Uit de turbulente geschiedenis die volgde, ontstond een hechte gemeenschap – die tot op de dag van vandaag standhoudt.
Loesje Isakh 1937  Loesje doet veel om de herinnering aan Chastelein levend te houden Ze zorgt ervoor dat al haar kleinkinderen die medicijnen bouwkunde en muziek studeren jaarlijks Chasteleindag blijven vieren op 28 junipinterest icon
Geert Snoeijer
1
Loesje Isakh 1937  Loesje doet veel om de herinnering aan Chastelein levend te houden Ze zorgt ervoor dat al haar kleinkinderen die medicijnen bouwkunde en muziek studeren jaarlijks Chasteleindag blijven vieren op 28 juni
Geert Snoeijer
Loesje Isakh (1937) | Loesje doet veel om de herinnering aan Chastelein levend te houden. Ze zorgt ervoor dat al haar (klein)kinderen, die medicijnen, bouwkunde en muziek studeren, jaarlijks Chasteleindag blijven vieren op 28 juni.
2
Maud de Bruin 1935  Tijdens de Bersiap 194546 werden Mauds ouders vermoord en kreeg ze zelf een kapmes in haar rug Ze is ambivalent over haar ontvangst in Nederland De regering vond dat we moesten assimileren terwijl we altijd al als Europeanen leefden
Geert Snoeijer
Maud de Bruin (1935) | Tijdens de Bersiap (1945-'46) werden Mauds ouders vermoord en kreeg ze zelf een kapmes in haar rug. Ze is ambivalent over haar ontvangst in Nederland: ‘De regering vond dat we moesten assimileren, terwijl we altijd al als Europeanen leefden.’
3
Gokmaria Silalahi Isakh 1966  Gokmaria is een dochter van Loesje Isakh Mijn moeder leerde me een sterke vrouw te zijn in slechte en goede tijden Gokmaria heeft een bedrijf in Boheems kristal
Geert Snoeijer
Gokmaria Silalahi Isakh (1966) | Gokmaria is een dochter van Loesje Isakh. ‘Mijn moeder leerde me een sterke vrouw te zijn, in slechte en goede tijden.’ Gokmaria heeft een bedrijf in Boheems kristal.
Advertentie - Lees hieronder verder
4
Willie Jonathans 1947  Willie woont nog steeds in Depok hij bestiert het lokale postkantoor en biedt bezoekers een slaapplek in zijn accommodaties Hij heeft een schat aan informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van Depok
Geert Snoeijer
Willie Jonathans (1947) | Willie woont nog steeds in Depok: hij bestiert het lokale postkantoor en biedt bezoekers een slaapplek in zijn accommodaties. Hij heeft een schat aan informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van Depok.
5
Willem Cornelis Loen 1942  De familie Loen speelde een belangrijke rol bij het verdelen van de grond van Depok Oude fotos laten zien dat de familie in rijkdom leefde Willem kreeg met zijn vrouw Felice eveneens een Depokker vijf kinderen
Geert Snoeijer
Willem Cornelis Loen (1942) | De familie Loen speelde een belangrijke rol bij het verdelen van de grond van Depok. Oude foto’s laten zien dat de familie in rijkdom leefde. Willem kreeg met zijn vrouw Felice, eveneens een Depokker, vijf kinderen.
6
Yessi Soedira 1973  Yessi heeft theologie gestudeerd omdat ze de droom van Chastelein waar wil maken Ze is nu de dominee van de Nederlandse Hervormde Kerk in Depok
Geert Snoeijer
Yessi Soedira (1973) | Yessi heeft theologie gestudeerd, omdat ze de droom van Chastelein waar wil maken. Ze is nu de dominee van de Nederlandse Hervormde Kerk in Depok.
Advertentie - Lees hieronder verder
7
Wenny Samuel 1938  Wenny woont al zijn hele leven in Depok Op het land dat hij van zijn vader erfde heeft hij het huis gebouwd waar hij met zijn vrouw en kinderen woont
Geert Snoeijer
Wenny Samuel (1938) | Wenny woont al zijn hele leven in Depok. Op het land dat hij van zijn vader erfde, heeft hij het huis gebouwd waar hij met zijn vrouw en kinderen woont.
Meer van
 
preview for Geschiedenis

Geschiedenis en archeologie

Deze schedel van een holenbeer die in Itali werd gevonden is een van de laatste sporen van dit prehistorische dier die zijn ontdekt Wetenschappers discussiren al lange tijd over de vraag of holenberen en andere megafauna door het oprukkende ijs van de laatste ijstijd zijn uitgestorven maar een nieuwe analyse van het DNA van prehistorische holenberen wijst erop dat de aankomst van de moderne mens in Europa een zeer belangrijke rol in de ondergang van de holenbeer heeft gespeeld

Hoe de reusachtige holenbeer kon uitsterven

voetbal rome oudheid aquaduct

Wie bedacht voetbal, 's werelds populairste sport?

op dit vijftiendeeeuwse italiaanse fresco van een anonieme schilder staat de triomf van de dood afgebeeld vaak wordt gedacht dat ziekte in de middeleeuwen drie oorzaken kende infecties ondervoeding en letsel door gevechten of ongevallen

Is kanker van alle tijden?

uitzicht op kaap de goede hoop

Het schip dat aan de wieg stond van Kaapstad

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder