Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Wandel op bergschoenen bloemenweiden over en steek de heuvels over op de mountainbike. Trotseer wouden, kloven en rotspartijen en spring voor verkoeling in een gletsjermeer. Zeil, sup, klim en klauter, luister naar Mozart, wandel met een lama en volg de geur van Sura Kees en alpenroosjes. Zó beleef je de Oostenrijkse zomer.

De Achensee: een walhalla voor sportievelingen

  Het vlekkeloze huwelijk tussen het meer en het gebergte maakt de Achensee een van de mooiste plekken van de Alpen. Maar ook een van de veelzijdigste plekken om actief van de zomer te genieten: surfend, fietsend, zeilend, vliegend, suppend, zwemmend, klimmend, wandelend.

  Het Brandnertal en het Klostertal: twee dalen, één hart

  Het Brandnertal en het Klostertal schurken niet alleen tegen de Alpen aan, ook tegen elkaar. Twee valleien die je deze zomer verleiden met bijzondere bergavonturen: wandelingen met lama’s, barbecues bij vollemaan, nachtelijke fakkeltochten en watervalbeklimmingen.

  Het Bregenzerwald: een harmonie van tegenstellingen

  In en rondom de 23 dorpen in Vorarlberg die samen het Bregenzerwald vormen ben je helemaal één met de natuur, maar is cultuur nooit ver weg. Combineer uitdagende tochten in het dromerige alpenlandschap met culinair hoogstandjes, klassieke én moderne architectuur en boeiende exposities.

  Regio Graz: het Oostenrijkse middelpunt van design, cultuur en gastronomie

  Graz, de tweede stad van Oostenrijk, staat vaak op de eerste plaats. Als het gaat om gastronomie bijvoorbeeld, cultuur, maar ook modern design. Mis niets van de barokke binnenstad met haar moderne uitspattingen en sla ook zeker de omliggende natuur niet over.

  Prikkel je zintuigen in Montafon

  In Montafon, een prachtig dal tussen de drie bergmassieven Verwall, Silvretta en Rätikon, komt het geluk in drieën: uitnodigende berglandschappen, een eindeloos fiets- en wandelnetwerk en verrukkelijke streekgerechten, met een hoofdrol voor Sura Kees.

  Wals mee op het ritme van het barokke Salzburg

  In Salzburg zijn een paar grote muzikale namen je voor geweest: Wolfgang Amadeus Mozart zag er het levenslicht en de zingende familie Von Trapp, die zong er de middeleeuwse pannen van het dak. Beleef Salzburgs harmonieuze mix van kunst, cultuur, architectuur en traditie.

  Verzamel herinneringen in St. Anton am Arlberg

  Zomer in de bakermat van het alpineskiën betekent niet ineens achteroverleunen. Dankzij het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk verken je het Moostal, de Verwallsee en de Schnanner Klamm, en houd je misschien nog tijd over voor een yogasessie in de buitenlucht.

  St. Johann in Salzburg: Speelkwartier in de Alpen

  In St. Johann, op maar zestig kilometer van Salzburg en niet ver van de Duitse grens, is het altijd speelkwartier. Op het programma: de mysterieuze Geisterberg, de Liechtensteinklamm met z’n sensationele wenteltrap en het spannende wandelspel Salzburger Gipfelspiel.

  Tip: reis per nachttrein naar je vakantiebestemming

  ’s Avonds stap je aan boord, ’s morgens word je uitgerust wakker terwijl je je ontbijtje geserveerd krijgt. Met uitzicht op de bergen! Met de ÖBB Nightjet reis je duurzaam en op je gemak ’s nachts van Nederland naar Oostenrijk.